Kars’ta Buz Pistine Dönen Yollar Kazalara Sebep Oluyor

Kars’ta Buz Pistine Dönen Yollar Kazalara Sebep Oluyor

Kar yağışının ardından caddelerde meydana gelen buz tam anlamıyla temizlenmeyince hem yayaların hem de sürücülerin kaza geçirmelerine neden oluyor.

Kentte kar yağışının ardından buzlanan yollar trafik kazalarının yaşanmasını kaçınılmaz yaptı. Son günlerde çok sayıda trafik kazasının meydana geldiği Kars’ta sürücüler yetkilileri göreve çağırdı. Yayaların dahi karşıdan karşıya geçerken korktuğu buzlu caddelerin ne zaman temizleneceği ise merak ediliyor.

Kar yağışının ardından kentte etkili olan sibirya soğukları cadde ve sokakları buz pistine çevirdi. Yollarda oluşan buzlanma sürücülere zor anlar yaşatırken, çok sayıda araç buzlanan yolda kayarak başka araçlara çarptı. Özellikle Faikbey Caddesinin trafik akışının en yoğun olduğu cadde olması sebebiyle, kazaların en çok yaşandığı yer olması sürpriz olmuyor. Cumhuriyet Caddesi, İnönü Caddesi ve hemen hemen tüm ara cadde ve sokaklarda da yollar adeta buz pistine dönmüş durumda. Özellikle akşam saatlerinde ve sabah erken saatlerde buzlanan caddeler sürücülere ecel terleri döktürüyor.

Yetkililerin buzlanan yollara çözüm bulmasını isteyen sürücüler ve vatandaşlar, “Kars’ın hemen hemen bütün caddelerinde buzlanma mevcut. Yetkililer bunu görmüyor mu? Neden önlem alınmıyor. sabah veya akşam saatlerinde herhangi bir tuzlama veya temizlik çalışması da görmüyoruz. Hem malımız gidiyor, hem de canımız” diyerek tepki gösterdiler.

Öte yandan Kars’ta son bir ay içerisinde trafik kazalarında artış oldu. Son bir ayda 100’e yakın trafik kazası meydana gelirken, bunlardan yüzde 90’nına caddelerde ki buzlanmanın sebep olduğu ortaya çıktı.

kars’ta-buz-pistine-donen-yollar-kazalara-sebep-oluyor-(1).jpgkars’ta-buz-pistine-donen-yollar-kazalara-sebep-oluyor-(2).jpgkars’ta-buz-pistine-donen-yollar-kazalara-sebep-oluyor-(3)-001.jpgkars’ta-buz-pistine-donen-yollar-kazalara-sebep-oluyor-(4)-001.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler