Kars’ta Buz ve Kar Seferberliği

Kars’ta Buz ve Kar Seferberliği

Kars’ta son zamanlarda etkisini artıran kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle belediye ekipleri kar ve buz seferberliği başlattı.

Kentin dört bir yanında hummalı şekilde yürütülen çalışmalar koordineli şekilde yürütülüyor. Bir yandan çatı saçaklarındaki buzlar kırılıyor diğer yandan da cadde ve kaldırımlardaki buz ve kar yığınları temizleniyor.

Kars Belediyesi fen işleri, temizlik işleri ve zabıta müdürlüğü ile koordineli bir kar seferberliği başlattı. Ekipler sabah erken saatte kentin en işlek caddelerinde karla mücadele çalışması başlattı. Temizlik işleri müdürlüğünün kar ve buz timi küreklerle kaldırımlarda temizlik çalışması yürüttü. Greyderler caddelerdeki karları yol ortasına biriktirdi, kepçeler tarafından alınan karlar kamyonlara doldurularak kent dışına taşındı.

İtfaiye ekipleri ise binaların çatılarından sarkan ve tehlike oluşturan buzlarla mücadele çalışması yürüttü. Bina altlarında zabıtalar vatandaşları kaldırımdan geçmemeleri gerektiği konusunda uyarıda bulundu, itfaiye görevlileri de demirlerle buz sarkıtlarını kırdı.

Buzlu yollar kumlandı, bazı kaldırımlarda ise karlar kepçe ile temizlendi.

Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta da çalışmaları yerinde takip etti. Ekipleri yönlendiren Başkan Karaçanta, “Çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmekte. Kentin ana arterlerinin büyük bölümünde kar temizliği bitme noktasına geldi. Ara sokaklarda da çalışmalarımız aynı şekilde devam etmekte. Tüm hazırlıklarımızı zaten kış gelmeden yapmıştık. Dolayısıyla bu aşamada hiçbir sıkıntımız yoktur. Ayrıca itfaiye ekiplerimiz de saçı saçaklarındaki buzlarla mücadelesini sürdürüyor.” dedi.

Başkan Karaçanta ayrıca, önceki gün Sarıkamış ilçesinde başına buz düşmesi sonucu 4 yaşındaki Defne Tuanna Kaya’nın hayatını kaybetmesinden dolayı çok üzüntülü olduklarını belirterek, kız çocuğunun ailesine başsağlığı dileklerini iletti.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler