Kars'ta Cam Parçaları Yangın Çıkardı!

Kars'ta Cam Parçaları Yangın Çıkardı!

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Kampus alanındaki arazide sıcak havalardan kaynaklı yangın çıktı. Yangının arazide bulunan cam parçalarının mercek görevi görmesiyle otları tutuşturmasından kaynaklandığı öne sürüldü.

Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesinin hemen ön tarafından bulunan yeşil alanda çıkan yangına Kars Belediyesi ve üniversite itfaiyesi müdahale etti. Ekipler tutuşan otları söndürmek için dört bir yana dağıldılar. Bir yandan suyla müdahale edilen yangına diğer yandan da küreklerle otlara vurularak söndürülmeye çalışıldı.

Olay yerinde incelemelerde bulunan Kafkas Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Hidayet Metin Erdoğan, çıkan yangının sıcak havalarla alakalı olduğunu söyledi. Erdoğan, hava sıcaklığının 33- 34 derecelerde seyretmesinden dolayı özellikle öğlen saatlerinde güneş tepe noktasına geldiğinde kurumuş ot parçaları arasındaki cam parçalarının mercek görevi gördüğünden dolayı yangınlara neden olduğunu söyledi.

Ayrıca, belediye itfaiye ekipleri kentte ufak çapta çıkan 2 yangına daha müdahale etti. Havaların aşırı sıcak olması nedeniyle ateşli ortamlardan uzak durulması ve özellikle de pikniğe çıkanların ateşlerini tamamen söndürmeden alandan ayrılmamaları istendi.

karsta-cam-parcalari-yangin-cikardi!-(1).jpgkarsta-cam-parcalari-yangin-cikardi!-(2).jpgkarsta-cam-parcalari-yangin-cikardi!-(3).jpgkarsta-cam-parcalari-yangin-cikardi!-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler