Kars'ta Çanakkale Fotoğraf Sergisi

Kars'ta Çanakkale Fotoğraf Sergisi

İlim Yayma Cemiyeti Kars Şubesi Ömer Nasuhi Bilmen Yurdu ve Kars Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin birlikte düzenlediği sergi yoğun bir katılımla açıldı.

Fotoğraf Sergisinin açılışı Kars Merkez İmam Hatip Lisesi Mehter Takımının söylediği marşlar eşliğinde başladı. Kars Vali Yardımcısı Karahan Daştan ve Kars Belediye Başkanı nevzat Bozkuş, Çanakkale Zaferi ve ruhunun önemine değinerek, serginin hayırlara vesile olmasını temenni ettiler ve serginin açılışını yaptılar.
 
İlim Yayma Cemiyeti Kars Şube Başkanı Ebubekir Keleş yaptığı açıklamasında “Çanakkale Zaferi’nin 98. Yıl Dönümü münasebeti ile Çanakkale Zaferini ve şehitlerimizi anlatan fotoğraf sergisini düzenliyoruz, Bu sergiden amacımız öğrencilerimize ve Kars halkına Çanakkale ruhunu fotoğraflarla anlatarak, bu ruhu yaşatmaktır. Başta öğrencilerimiz olmak üzere tüm Kars Halkını fotoğraf sergimize davet ediyoruz. Teşriflerinden dolayı başta Sayın Vali Yardımcımız Karahan Daştan beye ve İl Müdürlerimize, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerine şükranlarımızı arz ediyoruz.” dedi.
 
4 gün sürecek olan fotoğraf sergisinin açılışına Vali yardımcısı Karahan Daştan, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, İl Müftsü Mehmet Genç, İlahiyat Fakültesi Dekanı Ruhettin Yazoğlu, İl müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Ziyaretçiler açılıştan sonra sergiyi gezerek duygulu anlar yaşadılar. Serginin gezilmesinin müteakip Kars İmam Hatip Lisesi Mehter Takımının gösterisine devam etti. Mehter Marşlarına ilgi büyük oldu.
Kars Merkez İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Emin Bayrambey ve İYC Yurt müdürü Murat Hançer katılımcılara teşekkür ettiler.
 
İlim Yayma Cemiyeti Ömer Nasuhi Bilmen Yurdu Müdürü Murat Hançer şunları söyledi:
“Kars Merkez İmam Hatip Lisesi ile birlikte düzenlediğimiz Çanakkale Zaferi Fotoğraf Sergimizden Muradımız, Yedi düvele karşı vermiş olduğumuz mücadeleyi ve bu mücadelenin ruhunu ortaya koymaktır. Bu mücadele kutsal bir mücadeledir, Müslümanların birlik ve beraberlik içinde gerçekleştirdiği bu savaş emperyalist devletlerin yenilgisi, mazlumlarım zaferi ile sonuçlanmıştır.
 
İlim Yayma Cemiyeti olarak Çanakkale’yi bu fotoğraflarla hemen hemen her olayını ve ya anları aktarmaya çalışıyoruz. Ayrıca yine Çanakkale fotoğrafları üzerinden İstiklal Marşımızın tüm kıtalarını da halkımıza sunuyoruz. Bütün halkımızı, özellikle öğrenci arkadaşlarımızı buraya bekliyoruz. Çanakkale ruhunu birlikte yaşamak, birlikte var etmek bir tarih şuuruna sahip olabilmek için İlim Yayma Cemiyeti olarak biz zaten geçmişten bugüne milli ve manevi değerleri bütün halkımız tarafından bilinmesini, eğitim ve öğretimde başarılar elde edebilmemiz için bu tür çalışmalar ve çabalar içindeyiz. Bu sergiyi açmaktan muradımız bir tarih şuurunu harekete geçirmek, bir tarih şuurunun oluşmasında tarihimizin en önemli parametrelerinden biri olan “Çanakkale olgusunun “ daha belirgin bir hale getirmektir. Tavırlarımızda davranışlarımızda Çanakkale’de yaşadıklarımızın hem bir dram olması boyutuyla hem tarihe altın harflerle kazınmış zafer olması hasebiyle daha baskın hale getirmektir.
 
Tarih diyoruz çünkü tarih insana özgü bir şeydir. Mahlukat içerisinde bir tarih şuuruna ihtiyaç duyan tek canlı insandır. tarih diyoruz çünkü medeniyet diyoruz ve medeniyet canlılar arasında sadece insana özgüdür. Merhum Akif’imiz tarih tekerrürden ibaret derdi. biz tekerrür etmemesini dilediğimiz bir tarihi yad etme ve zihin ve yürek boyutunda yaşatma derdindeyiz. Unutmamak zorunda olduğumuz şeydir tarihimiz. Çünkü ünlü İslam düşünürümüz ibn-i Haldun derki geçmişler geleceğe suyun suya benzediği gibi benzerler. Yani unutma diyoruz geçmişin geleceğin olabilir. Tekrar Çanakkale’ye ve onu yaşatan şartlara dönecek olursak Çanakkale Anadolu İslam medeniyetinin ehl-i salibe galebe çaldığı bir medeniyet savaşı, bir teknoloji ve iman savaşı hatta bir doğu batı savaşıdır diyebiliriz. Çanakkale ye Akif’in gözüyle baktığımızda ise… kimi Hindu kimi yamyam kimi bilmem ne bela dediği bir güruhun İslam-ı yok etmek üzere bir araya gelmiş halini görüyorum. Hasta adam dedikleri Osmanlıyı agamemnon zihniyetiyle linç etme girişimidir Çanakkale’de batının tavrı. Öyleyse onların gözünde katledilen bizim gözümüzde şehid olan 250.000 insanı aklımıza getirsek yeniden; evet Çanakkale tamda bir zulüm örneğidir ehl-i salibin. O zaman bu zulmü unutmadan bu topraklar ve bu toprakları vatan kılan değerlere yeniden sımsıkı ve samimi bir şekilde sarılmamız gerektiğini hatırlarız. Ve son söz olarak şunu söyleyebiliriz Çanakkale Bosna, Çanakkale Gazze, Çanakkale imam-ı azamın bombalanan topraklarıdır. Unutma geçmişin geleceğindir.”
kha

Önceki ve Sonraki Haberler