Kars'ta Çanakkale Sergisi!

Kars'ta Çanakkale Sergisi!

İlim Yayma Cemiyeti Kars Şubesinin düzenlediği “Çanakkale Sergisi” yoğun bir katılımla açıldı.

Kars'ta Çanakkale Sergisi!

İlim Yayma Cemiyeti Kars Şubesinin düzenlediği “Çanakkale Sergisi” yoğun bir katılımla açıldı.

Fotoğraf Sergisinin açılışı İlim Yayma Cemiyeti Kars Şube Başkanı Ebubekir Keleş’in konuşması ile başladı.

İlim Yayma Cemiyeti Kars Şube Başkanı Ebubekir Keleş, “Bu hafta yoğun bir tempoyla geçirdiğimiz Mehmet Akif ERSOY “SAFAHAT”DAN şiir okuma yarışması, “Çanakkale Zaferi” sergimiz ve 22 Mart 2015 tarihinde yapacağımız “18 Mart Çanakkale” adlı program Kars halkımız için çok büyük değerleri ön plana çıkarıp ecdadımıza olan bağlılığımızı artırıyor. “Çanakkale Zaferi ve Sergimiz” daha önceleri 6.Yıl üst üste G.A.M Paşa Konağında yapmaktaydık ama bu yıl şubemize tahsisini yaptığımız Kafkas Üniversitesi Eski Konservatuar Binası (Eski Öğretmenevi) olarak kullanılan şimdi ise İlim Yayma Cemiyeti Kars Şubesine tahsis edilen yeni hizmet binamızda siz değerli Karslı hemşerilerimize hizmet vermenin sevincini ve mutluluğunu da bir arada yaşıyoruz.Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıl Dönümü münasebeti ile “Çanakkale Zaferi”ni ve şehitlerimizi anlatan fotoğraf sergisini düzenliyoruz. Bu sergiden amacımız öğrencilerimize ve Kars halkına Çanakkale ruhunu fotoğraflarla anlatarak, bu ruhu yaşatmaktır. Bu fotoğraflarla Çanakkale’nin hemen hemen her olayını ve anlarını aktarmaya çalışıyoruz. Yine Çanakkale fotoğrafları üzerinden İstiklal Marşımızın tüm kıtalarını da halkımıza sunuyoruz. İlim Yayma Cemiyeti olarak geçmişten bugüne bizi millet yapan, ümmet kılan değerlerimize sahip çıkarak, bu değerlerin halkımız tarafından bilinmesi, eğitim ve öğretimde başarılar elde edilmesi çabası içindeyiz. İlim Yayma Cemiyeti bir anlamda Çanakkale ruhu ile doğmuştur 1951 yılında.  Başta öğrencilerimiz olmak üzere tüm Kars Halkını çocukları ile birlikte fotoğraf sergimize davet ediyoruz. Teşriflerinden dolayı başta, İl Müdürlerimize, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarımızın değerli temsilcilerine şükranlarımızı arz ediyoruz. Tüm Kars Halkı Sergimize Davetlidir.” dedi.

16-22 Mart 2015 tarihine kadar sürecek olan fotoğraf sergisinin açılışına İlim Yayma Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Kars İl Başkanı Ali Şakir Yurdakuş, İl Kültür Turizm Müdürü Hakan Doğanay, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Emin Bayrambey, İŞ-Kur İl Müdürü Yusuf Bulut, diğer kurumlarda görev yapan İl müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, İlim Yayma Cemiyeti Ömer Nasuhi Bilmen Yurdu İdarecileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ziyaretçiler açılıştan sonra sergiyi gezerek duygulu anlar yaşadılar ve bu güne özel olarak hatıralarını kaleme aldılar. Sergi salonunda yapılan ikramlardan sonra açılış sona erdi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler