Kars'ta canlı hayvan pazarları Kovid-19 tedbirleri kapsamında geçici olarak kapatıldı

Kars'ta canlı hayvan pazarları Kovid-19 tedbirleri kapsamında geçici olarak kapatıldı

KARS (AA) - Kars'taki canlı hayvan pazarları, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında geçici olarak kapatıldı.Valilikten yapılan açıklamada,...

KARS (AA) - Kars'taki canlı hayvan pazarları, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında geçici olarak kapatıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, Kars Vali Vekili Mehmet Zahid Doğu başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun ilgili maddesi gereği, Kovid-19 salgını nedeniyle canlı hayvan pazarının geçici olarak kapatılmasına karar verdi.

İl merkezindeki diğer hayvan satış yerlerinin de geçici olarak kapatıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Hayvan pazar yerleri 27-30 Ekim tarihleri arasında 4 gün süreyle geçici olarak durdurulmuştur. Söz konusu alanlarda herhangi bir şekilde Kovid-19 tedbirlerine aykırı şekilde gruplaşma, toplanma ve benzeri hareketlere müsaade edilmeyecektir. Söz konusu alanlar dışında kalan bölgelerde de hayvan satış teşhir faaliyetlerine müsaade edilmeyecektir."


Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler