Kars'ta çarkları dönen bıçakçıların yoğun mesaisi başladı

Kars'ta çarkları dönen bıçakçıların yoğun mesaisi başladı

Hayvancılıkta Türkiye'nin önemli merkezlerinden olan Kars'ta, Kurban Bayramı öncesinde hem satış hem de bileme siparişleri artan bıçakçıların yoğun mesaisi başladı.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde baba mesleğini 30 yıldan bu yana sürdüren 48 yaşındaki bıçak ustası Ufuk Atagün, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla vatandaşların bıçak, satır, balta gibi aletlerini bileme işlerinin yoğunlaştığını söyledi.

Kurban hazırlıkları kapsamında çok sayıda vatandaş yeni bıçak alırken bazılarının ise eski bıçaklarını bilemeyi tercih ettiğini aktaran Atagün, şöyle konuştu:

"Vatandaşlarımız bayram yaklaştıkça balta, keser, bıçak, satırlarını getirmeye başladı. Biz de bu aletlerin ağızlarını keskinleştiriyoruz. Bu günlerde yoğunluk başladı. Aletleri 3-5 liradan biliyoruz. Vatandaşlarımızın son günleri beklemeden bayramda kullanılacak aletleri şimdiden hazırlaması gerekir. Bütün İslam aleminin bayramı hayırlı olsun inşallah." diye konuştu.

Kentte bıçak bileten Turan Çetinkaya ise, kurbanlıkların eziyet çekmemesi için bıçakların keskin olması gerektiğini belirterek, "Bayram hazırlıklarına başladığımız bu günlerde bıçak, balta satırlarımızı biletmeye geldik. Şimdiden bütün Müslümanların bayramı hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler