Kars'ta çoban çocukların derede yüzme keyfi

Kars'ta çoban çocukların derede yüzme keyfi

Türkiye'nin en yüksek yerleşim birimlerinden olan Kars'ta, sıcaktan bunalan küçük çobanlar derelerde yüzerek serinliyor

Türkiye'nin en yüksek yerleşim birimlerinden olan Kars'ta çobanlık yapan çocuklar, sıcak havadan bunaldıklarında derelerde yüzerek serinliyor. 

Hava sıcaklıklarının 30 dereceyi bulmasıyla Sarıkamış ve Selim ilçelerine bağlı köylerde hayvanlarını otlatan çocuklar, Asboğa Deresi'nde yüzmenin keyfini yaşıyor.

Çocuklardan Oğuz Durdağ, havaların gündüz çok sıcak olduğunu belirterek, "Eylül ayına girdik ama havalar çok sıcak geçiyor. Danalarımızı meralarda otlatırken günde 7-8 defa bu dereye gelip yüzerek serinliyoruz. Batı'da deniz varsa bizim de derelerimiz var." dedi.

Sıcak havalarda hayvan otlatmanın zor olduğunu anlatan Necmican Özdemir ise "Sıcak havada hayvanları meralarda otlatmak zor oluyor. Sıcaktan bunaldığımızda Asboğa Deresi'ne gelip burada yüzüyoruz. Akşam saatlerinde biraz su soğuk oluyor ama yine de yüzmenin keyfini yaşıyoruz." diye konuştu. 

Çocuklardan Samet Erdağ da derede serinlemenin keyfini çıkarttıklarını dile getirerek, "Sıcak havada arkadaşlarla yüzerek hem serinliyoruz hem de su içerisinde eğlenerek suyun keyfini çıkarıyoruz. Bizim bölgemiz çok güzel." ifadesini kullandı. 

Çoban çocuklar yüzmenin keyfini yaşadıktan sonra akşam saatlerinde hayvanlarını meradan alarak köylerine dönüyor.

karsta-coban-cocuklarin-derede-yuzme-keyfi-(1).jpgkarsta-coban-cocuklarin-derede-yuzme-keyfi-(2).jpgkarsta-coban-cocuklarin-derede-yuzme-keyfi-(3).jpgkarsta-coban-cocuklarin-derede-yuzme-keyfi-(4).jpgkarsta-coban-cocuklarin-derede-yuzme-keyfi-(5).jpgkarsta-coban-cocuklarin-derede-yuzme-keyfi-(6).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler