Kars'ta çocuklar bahara uçurtmalarla "Merhaba" dedi

Kars'ta çocuklar bahara uçurtmalarla "Merhaba" dedi

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde düzenlenen Uçurtma Şenliği'nde çocuklar doyasıya eğlendi.

Sarıkamış Kaymakamlığı önündeki tören alanında düzenlenen etkinlikte, Sarıkamış Vilayetler Birliği Anaokulu ve Sarıkamış Fevzi Çakmak İlkokulu öğrenci ve velileri, yaklaşık 400 uçurtmayı uçurmaya çalıştı.

Etkinlikte çocuklar, aileleriyle ebru çalışması yapıp yüzlerini boyatırken velileri halay çekerek şenliğin keyfini çıkardı.

Fevzi Çakmak İlkokulu Müdürü Vedat Koç yaptığı açıklamada, Sarıkamış olarak kış mevsimini uzun ve yoğun yaşadıklarını, bu sene ilk defa uçurtmaları gökyüzü ile buluşturduklarını söyledi.

Her yıl bahara uçurtma şenliği ile kavuştuklarını belirten Koç, "Şenlik kapsamında uçurtma etkinliğinin yanı sıra öğrencilerimize yüz boyaması yapıldı. Ayrıca her bir öğrenci ebru sanatı çalışması yaptı. Alanı dolduran herkese kağıt helva, mısır gibi çeşitli ikramlarımız oldu. Çocuklarımızın baharı mutlu bir şekilde karşılamasını sağladık." dedi.

Velilerden Tarık Erdoğdu da geleneksel hale gelen uçurtma şenliğini bu sene de coşkuyla kutladıklarını dile getirerek, "Bu sene ilk defa uçurtma uçurarak baharın gelişine 'Merhaba' dedik. Çocuklarla herkes çok mutlu, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

karsta-cocuklar-bahara-ucurtmalarla-merhaba-dedi-(1).jpgkarsta-cocuklar-bahara-ucurtmalarla-merhaba-dedi-(2).jpgkarsta-cocuklar-bahara-ucurtmalarla-merhaba-dedi-(3).jpgkarsta-cocuklar-bahara-ucurtmalarla-merhaba-dedi-(4).jpgkarsta-cocuklar-bahara-ucurtmalarla-merhaba-dedi-(5).jpgkarsta-cocuklar-bahara-ucurtmalarla-merhaba-dedi-(6).jpgkarsta-cocuklar-bahara-ucurtmalarla-merhaba-dedi-(7).jpgkarsta-cocuklar-bahara-ucurtmalarla-merhaba-dedi-(8).jpgkarsta-cocuklar-bahara-ucurtmalarla-merhaba-dedi-(9).jpgkarsta-cocuklar-bahara-ucurtmalarla-merhaba-dedi-(10).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler