Kars'ta çocuklar kızak ve bidonlarla kayarak eğlendi

Kars'ta çocuklar kızak ve bidonlarla kayarak eğlendi

Kars'ın Sarıkamış İlçesinde sömestr tatilinin keyfini çıkaran çocuklar, mahalle aralarında bulunan yokuşlarda evlerinden getirdikleri naylon bidon ve kızaklarla kayarak gönüllerince eğlendi.

Yaşıtları kayak merkezlerinde pahalı kayak takımlarıyla kayarak tatil yaparken, kayak merkezlerine imkanları elvermediği için gidemeyen Sarıkamışlı çocuklar, Tepe Mahallesi’nde yokuşu kayak pisti yaparak, yanlarında getirdikleri kızak, naylon su bidonlarını altlarına koyarak kayıyor. Yokuş aşağı kayan çocuklar düşe kalka eğleniyor. Defalarca yokuş aşağı kayan çocukların mutlulukları ise yüzlerinden okundu. Arkadaşlarıyla kar savaşı da yapan çocuklar, sömestre tatilini eğlenceye çevirmesini bildi.

Kayak merkezlerine gidemedikleri için buldukları malzemelerle mahalle aralarında bulunan yokuşlarda kaydıklarını ifade eden çocuklar, “15 tatil oldu, 15 tatili değerlendirmek için biz arkadaşlarımızla kayıyoruz. 15 tatili çok iyi değerlendiriyoruz” dediler.

Kayak olmadığı için bidonla kaydığını belirten Hilalcan Yıldırım, kayak olmadığı için arkadaşlarıyla bidonla kaydığını söyledi.

Defalarca yorulmadan yokuş yukarı çıkarak kayan çocuklar, kaydıktan sonra da bir birleriyle kar savaşı yaptı. Ellerine aldıkları karı bir birlerine atan çocuklar yorulduktan sonra evlerinin yolunu tuttu.

karsta-cocuklar-kizak-ve-bidonlarla-kayarak-eglendi-(1).jpgkarsta-cocuklar-kizak-ve-bidonlarla-kayarak-eglendi-(2).jpgkarsta-cocuklar-kizak-ve-bidonlarla-kayarak-eglendi-(3).jpgkarsta-cocuklar-kizak-ve-bidonlarla-kayarak-eglendi-(4).jpgkarsta-cocuklar-kizak-ve-bidonlarla-kayarak-eglendi-(5).jpgkarsta-cocuklar-kizak-ve-bidonlarla-kayarak-eglendi-(6).jpg

iha

Önceki ve Sonraki Haberler