Kars'ta çocukların tatil keyfi

Kars'ta çocukların tatil keyfi

Kış mevsiminin yer yer işkenceye dönüştüğü Kars’ta çocuklar tatili de fırsat bilerek beyaz örtüyü kendileri için kocaman bir oyun alanına dönüştürüyor.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Gelişen teknolojiyle birlikte eski oyunlardan uzaklaşan çocukların kar hevesi hiç azalmamış gibi gözüküyor. Kars’ın Sarıkamış ilçesine mevsim boyunca kayak için ailecek gelen misafirlerin yanı sıra, Kars’ın köylerinde çocuklar kayak için buldukları her noktada Sarıkamış’taymış gibi eğleniyor. 

Geçmiş zamanlardaki gibi her bir çocuğun kış mevsimi için özenle hazırlanan kızakları olmasa da Kars’ın merkeze bağlı Bulanık Köyü’nde çocuklar kendileri için oluşturdukları pistte naylon, bidon ve benzeri materyalleri birer kızak gibi kullanmaktan geri durmuyor. Bir taraftan beyaz örtü üzerinde metrelerce kaymanın tadını çıkaran minikler, ellerine geçirdikleri telefonla anılarını kayıt altına almayı da ihmal etmiyor. 

karsta-cocuklarin-tatil-keyfi-(1).jpgkarsta-cocuklarin-tatil-keyfi-(2).jpgkarsta-cocuklarin-tatil-keyfi-(3).jpgkarsta-cocuklarin-tatil-keyfi-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler