Kars'ta çok sayıda araç dondu

Kars'ta çok sayıda araç dondu

Kars'ta etkisi altına alan soğuk hava hayatı olumsuz etkiliyor.

Hava sıcaklığının eksi 27 dereceye düştüğü Kars'ta, çok sayıda araç dondu. Donan araçları çalıştırmak için bazı vatandaşlar araçlarının altında ateş yakarken bazı vatandaşlar ise takviye vererek çalıştırdılar.

Oto tamircisi Alican Kaya gazetecilere yaptığı açıklamada, hava sıcaklığının gece eksi 27 olması nedeniyle özellikle dışarıda bulunan araçların motorlarının ve depolardaki yakıtların donduğunu kaydederek, "Bazı araç sahipleri donmaya karşı çeşitli tedbirler alıyor ancak havalar çok soğuk ve araçlar donuyor. Araçları donan vatandaşlar takviye vererek çalıştırılıyor veya bazı araç sahipleri ateş yakarak araçlarını ısıtmaya çalışıyor. Bu durum oldukça dikkat edilmesi gereken bir konudur. Bilinçsiz bir şekilde ateş yakan araç sahipleri yangına da davetiye çıkartıyor. Lütfen dikkatli olsunlar, bu iş şakaya gelmez." dedi.

Öte yandan  Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü, bölge genelinde gece ve sabah buzlanma, don ile yer yer sis ve pus beklenmesi nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara ve eğimli yerlerdeki çığ tehlikesine karşı vatandaşların tedbirli olması konusunda uyardı.

karsta-cok-sayida-arac-dondu-(1).jpgkarsta-cok-sayida-arac-dondu-(2).jpgkarsta-cok-sayida-arac-dondu-(3).jpgkarsta-cok-sayida-arac-dondu-(4).jpgkarsta-cok-sayida-arac-dondu-(5).jpgkarsta-cok-sayida-arac-dondu-(6).jpgkarsta-cok-sayida-arac-dondu-(7).jpgkarsta-cok-sayida-arac-dondu-(8).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler