Kars’ta, ÇYDD ve Güneşin Çocukları’ndan Cumhuriyet etkinlikleri

Kars’ta, ÇYDD ve Güneşin Çocukları’ndan Cumhuriyet etkinlikleri

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Kars Şubesi ile Ege Tıp 89 Güneşin Çocukları oluşumu, 29 Ekim Cumhuriyetin 96’uncu yılı kutlama programı çerçevesinde, Kars’ta bazı etkinlikler düzenliyor.

Tacettin DURMUŞ

Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında, öğrencilere yönelik çocuk tiyatrosu ile birlikte, ‘Yaşasın Cumhuriyet’ konulu panel, şiir dinletisi ve piyano resitali etkinliklerini gerçekleştiriliyor.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kars Şube Başkanı Muzaffer Koçak ve Ege Tıp 89 Güneşin Çocukları oluşumu dün gerçekleştirilen tiyatro etkinlikleri sonrası gazetemize açıklamada bulundu.

Yapılan açıklamada Merkez Mihralibey Ortaokulu ve Kars Belediyesi Çok Amaçlı Salonda, Urla Toprak Sahne Tiyatrosu tarafından Bekir Baran Sıtkı ve Derya Efe Uluca’nın yazdığı, yönetmenliğini Serkan Baştürk’ün yaptığı ‘Eşekler Karnavalı’ adlı müzikli danslı çocuk tiyatrosunun sahneye konulduğunu belirtildi.  Ayrıca Maltepe Belediyesi Tiyatro Topluluğu tarafından da alaturka ibretlik komedi ‘Memurun Faslı’ adlı iki perdelik tiyatro oyununun, Kars Belediyesi çok amaçlı toplantı salonunda gösterime sunulduğu ifade edildi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı günü ise kolaylaştırıcılığını kendisinin üstlendiği ‘Yaşasın Cumhuriyet’ konulu panelin gerçekleştirileceğini belirten Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Muzaffer Koçak: “Kutlama programı kapsamında Kars Belediyesi Çok Amaçlı Salonda saat 13.00’da ‘Yaşasın Cumhuriyet’ konulu bir panel de düzenliyoruz.  Panele, Ege Tıp 89 Güneşin Çocukları Burs Fonu Program Koordinatörü Doktor Avukat Nurhan Demirhan, Okan Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Prof. Dr Pervin Somer, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Yazmanı, Avukat Akbulak ve Araştırmacı Yazar Sezai Yazıcı konuşmacı olarak katılacak. Panel sonrasında da Orhan Aydın tarafından Nazım Hikmet’in Kuvayı Milliye şiirleri seslendirecek. Dengin Ceyhan da piyano resitali sunacak. Etkinliklerimiz ücretsiz olacak.” Dedi.

Öte yandan Kars Belediye Başkanlığı çok amaçlı salonda, Maltepe Belediyesi Tiyatro Topluluğu tarafından sahnelenen ‘Memurun Faslı’ adlı iki perdelik tiyatro oyununu hayranlıkla izlendi. Kars Belediye Başkan Yardımcısı Muazzes Çağrıtekinci ve panelistlerin de izlediği oyun, bitiminde ayakta alkışlandı. 10. Yıl Marşı ile sonlanan oyunun sonunda ‘Yaşasın Atatürk ve Yaşasın Cumhuriyet” sözleri salonda yankılandı

kars’ta,-cydd-ve-gunesin-cocuklari’ndan-cumhuriyet-etkinlikleri-(5).jpgkars’ta,-cydd-ve-gunesin-cocuklari’ndan-cumhuriyet-etkinlikleri-(3).jpgkars’ta,-cydd-ve-gunesin-cocuklari’ndan-cumhuriyet-etkinlikleri-(19).jpgkars’ta,-cydd-ve-gunesin-cocuklari’ndan-cumhuriyet-etkinlikleri-(14).jpgkars’ta,-cydd-ve-gunesin-cocuklari’ndan-cumhuriyet-etkinlikleri-(38).jpgkars’ta,-cydd-ve-gunesin-cocuklari’ndan-cumhuriyet-etkinlikleri-(1).jpgkars’ta,-cydd-ve-gunesin-cocuklari’ndan-cumhuriyet-etkinlikleri-(8).jpgkars’ta,-cydd-ve-gunesin-cocuklari’ndan-cumhuriyet-etkinlikleri-(10).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler