Kars’ta Değerlendirme toplantısı yapıldı

Kars’ta Değerlendirme toplantısı yapıldı

Kars’ta Otizm Ulusal Eylem Planı İl İzleme ve Değerlendirme toplantısı yapıldı

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü faaliyetleri kapsamında; 3 Aralık 2016 tarihinde yürürlüğe giren “Otizm Spektrum Bozukluğu Ulusal Eylem Planı” çalışmaları doğrultusunda Vali Yardımcısı Serdar Demirhan başkanlığında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Toplantı salonunda “Otizm İl İzleme ve Değerlendirme Toplantısı” yapıldı.

Toplantıya; Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın Acay, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Cemalettin Güven ve Yener Kaya, İl Sağlık Müdürü Aytaç Kesgin, Sosyal Güvenlik İl Müdür Yardımcısı Hüseyin Akturan, Kars Belediye Başkanlığı Temsilcisi Tarkan Altun, Gençlik Hizmetleri Spor Şube Müdürü Müslüm Kılıçoğlu, İş- Kur İl Müdürlüğünden Abdulmennan Efe, Engelsiz Yaşam Merkezi Müdürü Ebru Aküzüm, Türkiye Otizm Meclisi Temsilcisi İlknur Tercan ve STK temsilcisi Neval Erdoğdu katıldı.

Otizm Ulusal Eylem Planının anlaşılması, kurumların görevlerinin paylaşılması ve plan çerçevesinde il yerelinde yapılacak çalışmaların planlanması amacıyla yapılan toplantıda Psikolog Ebru Aküzüm Ulusal Eylem Planına ilişkin bir sunum yaptı. Türkiye Otizm Meclisi Temsilcisi İlknur Tercan toplantıya katılanlara Otizm Spektrum Bozukluğu konusunda bilgi verdi.

6 ayda bir yapılacak olan İl İzleme ve Değerlendirme toplantısı bir sonraki toplantıya kadar kurumlarca eylem planında belirtilen görevlerinin yerine getirilmesi ve bilgi paylaşımında bulunulmak üzere kurul başkanı Vali Yardımcısı Serdar Demirhan tarafından sona erdirildi.

kars’ta-degerlendirme-toplantisi-yapildi-(1).jpgkars’ta-degerlendirme-toplantisi-yapildi-(2).jpgkars’ta-degerlendirme-toplantisi-yapildi-(3).jpgkars’ta-degerlendirme-toplantisi-yapildi-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler