Kars'ta Demir Köprüde Tehlike Sinyalleri!

Kars'ta Demir Köprüde Tehlike Sinyalleri!

Kars’ın Yusuf Paşa Mahallesi’nde Kars Çayı üzerine kurulan tarihi demir köprü ağaç aksamlarının çürümesiyle tehlike sinyalleri vermeye başladı. Çürüyen tahtalar köprüyü kullanan vatandaşlar için tehlike arzediyor.

Her gün üzerinden binlerce insanın geçtiği Millet Bahçesi girişindeki Demir köprünün ağaç aksamı her geçen gün daha da sürüyerek kırılma noktasına geldi. Kars Belediyesi’nin Millet Bahçesi faaliyete geçirmesiyle birlikte köprü yoğun olarak kullanılmaya başladı. Etrafındaki ışıklandırma lambalarının da kırıldığı tarihi demir köprünün en dikkat çekici olumsuzluğu ise kırılmaya yüz tutan tahtaları oldu. Sukapı ile Fevzi Çakmak Mahallesi sakinleri vatandaşları bu köprüyü kullandıklarında dikkatli olmaları konusunda uyardıklarını belirttiler. Yetkililerin de konuyla ilgilenmesi gerektiğini ifade eden mahalleli, “Demir Köprü’nün ağaç aksamlarının üzerine yapılan demir sacın altında bulunan ağaçların çürümesi burayı kullanan vatandaşlar için sıkıntı olabilir. Vatandaşlar, mecbur kaldıkları için köprüyü kullandıklarını söyleselerde bizler üzerimize düşeni yaparak uyarılarımızda ısrarcı davranıyoruz. Biran evvel köprünün ağaç aksamlarının onarılması gerek.” dediler.

Kent merkezine yakın olduğu için demir köprüyü kullandıklarını ifade eden vatandaşlar ise, “Köprünün iskelesi demir fakat üzeri ağaçla örtülmüş. Uzun yıllar içinde de ağaçlar çürümüş. Bu çürüyen ağaçların üzerine ise demir sac yaptılar. Bugünlerde daha fazla insan köprüyü kullanıyor. İnşallah yetkililer, köprüyü kısa sürede elden geçirerek çürüyen tahtaları değiştirirler” şeklinde talepte bulundular.

karsta-demir-koprude-tehlike-sinyalleri!.jpegkarsta-demir-koprude-tehlike-sinyalleri!.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler