Kars’ta Demokrasi Şehitleri İçin Fidan Dağıtıldı

Kars’ta Demokrasi Şehitleri İçin Fidan Dağıtıldı

Kars Orman İşletmesi, 5 Temmuz’da Demokrasi için şehit düşen vatandaşlarımız için fidan dağıtımı yaptı.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Demokrasi Meydanı’nda Demokrasi Nöbeti tutan Kars halkına ‘15 Temmuz 2016 Demokrasi Şehitleri İçin Bir Fidanda Sen Dik’ sloganıyla yaklaşık 2 bin fidan dağıtan Kars Orman Müdür Vekili Veli Günal, “Bugün Demokrasi Meydanı’mızda, Kars ilimizde halkımıza 2 bine yakın fidan dağıtımı gerçekleştirdik. 15 Temmuz akşamı bizim için şehit düşen insanlarımızın anısına bir fidanda biz dikelim istedik.” dedi.

Kars Milletvekili Selahattin Beyribey ise, “Kars halkımızla beraber demokrasiye yeniden başlayıp, yeniden bir İstiklal mücadelesi veriyoruz. 15 Temmuz’dan itibaren Kars halkımız başta olmak üzere Türkiye’deki bütün halkımız el ele verdiler ve birlikte, beraberlik içerisinde yürüdüler ama yeni nesiller ve yeni bir yol için biz fidanlarımızı yetiştirerek demokrasiye inanan, bu ülkenin birliğine, bayrağına, toprağına inanan gençler yetiştirir gibi fidanlarımızı dikeceğiz. Bu fidanlarla birlikte Kars’tan başlayacak demokrasi bütün Türkiye’ye yayılacak ve bundan sonra da milletimiz Kürdü, Türkü, Terekemesi, Azerisi, Türkmeni ile birlik olarak yürüyüşüne devam edecek. Hepimiz bu fidanlar gibi büyüyerek ülkemize sahip çıkacağız.” şeklinde konuştu.

Kars Eski Milletvekili Yunus Kılıç, “Bu ülkeyi Türkiye’nin sınırında bekçilik ederek bekleyen Kars’tan biz kardeşliğin, barışın ve huzurun tohumlarını, fidanlarını dikeceğiz.” dedi.

Bu fidanları bahçelerinin en güzel yerine dikmelerini isteyen AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın ise, “Bu alanın adını geçen gün Demokrasi Meydanı olarak ilan ettik. Bugün bu fidanları demokrasi adına toprakla birleştirecek olanlara sesleniyorum ve diyorum ki bunları bahçelerinin en güzel yerlerine eksinler, ilgilensinler ve her zaman da şunu bilsinler ki inşallah ülkemizi hiçbir zaman şer güçler yıkamayacak, bizleri bölemeyecekler. Biz tek bayrak, tek millet, tek devlet altında bir ömür boyu peygamber duası almış bir millet olarak inşallah ilelebet istikbalimizi devam ettireceğiz.” ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Fidan Dağıtımına geçildi. Vekil Beyribey, Demokrasi Meydanında bulunan en genç erkeğe, Kılıç, en yaşlı erkeğe, Başkan Çalkın ise, en genç kıza fidan verdi. 

kars’ta-demokrasi-sehitleri-icin-fidan-dagitildi-(1).jpgkars’ta-demokrasi-sehitleri-icin-fidan-dagitildi-(2).jpgkars’ta-demokrasi-sehitleri-icin-fidan-dagitildi-(3).jpgkars’ta-demokrasi-sehitleri-icin-fidan-dagitildi-(4).jpgkars’ta-demokrasi-sehitleri-icin-fidan-dagitildi-(5).jpgkars’ta-demokrasi-sehitleri-icin-fidan-dagitildi-(6).jpgkars’ta-demokrasi-sehitleri-icin-fidan-dagitildi-(7).jpgkars’ta-demokrasi-sehitleri-icin-fidan-dagitildi-(8).jpgkars’ta-demokrasi-sehitleri-icin-fidan-dagitildi-(9).jpgkars’ta-demokrasi-sehitleri-icin-fidan-dagitildi-(10).jpgkars’ta-demokrasi-sehitleri-icin-fidan-dagitildi-(11).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler