Kars’ta denetimler sürüyor

Kars’ta denetimler sürüyor

Kars’ta İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri tarafından “Yaya Öncelikli Trafik” projesi kapsamında eğitim, bilgilendirme ve denetim yapılıyor.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Ekipler tarafından belli periyotlarla sürücüler ve yayalara eğitim, bilgilendirme ve denetim çalışması kapsamında yaya kazalarının en aza indirilmesi amaçlanıyor.

2018 yılı içerisinde yapılan düzenleme ile araç sürücüleri, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenen Kavşak giriş ve çıkışlarında, Yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken, yavaşlamak varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundadır denilmişti.

İçişleri Bakanlığınca 2019 yılı “Yaya Öncelikli Trafik Yılı” ilan edildiğinden, yaya ve okul geçitlerinin bulunduğu noktalara “Önce Yaya” ikonları çizilmeye başlanmış, Kars Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü görevlilerince de özel denetimler yapıldı.

Sürücü ve yayaların trafik kurallarına uyma düzeylerinin daha üst seviyeye çıkarılması ve kamuoyunda güçlü bir denetim algısı oluşturulması amacıyla Kars genelinde yaya ve okul geçitlerinde “Yaya Öncelikli Trafik” kapsamında eğitim, bilgilendirme ve denetim çalışmaları aralıksız devam ediyor.

kars’ta-denetimler-suruyor-(1).jpgkars’ta-denetimler-suruyor-(2).jpgkars’ta-denetimler-suruyor-(4).jpgkars’ta-denetimler-suruyor-(3).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler