Kars'ta Deprem Bilinci eğitimi

Kars'ta Deprem Bilinci eğitimi

Kars'ta içerisinde bulunduğumuz “Deprem Haftası” nedeniyle öğrencilere ve öğretmenlere Afet Bilinci Eğitimi verildi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Her yıl “28 Şubat Sivil Savunma Günü” ve Mart ayının ilk haftası deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı hazırlıklı olunması amacıyla “Deprem Haftası” olarak kutlanılıyor.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının faaliyet programı kapsamında Kars'ta İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından Haydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerine Afet Bilinci Eğitimi verildi.

Kars İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Oktay Aygan, Afet Bilinci Eğitimlerinin hafta boyunca devam edeceğini belirtti.

Aygan, 2019 eğitimlerinin de hız kesmeden devam ettiğini belirterek, “Kamu kurum ve kuruluşları ile Kars Merkez başta olmak üzere Kağızman, Arpaçay, Akyaka, Digor, Sarıkamış ilçesi lise, ortaokul ve ilkokul düzeyinde eğitim ve tatbikatlar devam ediyor. Eğitime katılan kamu personelleri öğrenci ve öğretmenlere afet ve acil durumlarda yapılması gerekenler ve ülkemizi en çok sarsan afet türü olan depremden korunma, öncesi, esnası ve sonrasında alınması gereken tedbirler ve izlenecek yollara ilişkin bilgiler Kars AFAD Müdürlüğü yetkilileri tarafından bizzat veriliyor.” dedi.

karsta-deprem-haftasi-kutlaniyor-(2).jpgkarsta-deprem-haftasi-kutlaniyor-(4).jpgkarsta-deprem-haftasi-kutlaniyor-(5).jpgkarsta-deprem-haftasi-kutlaniyor-(3).jpgkarsta-deprem-haftasi-kutlaniyor-(1).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler