Kars’ta DEVA Partisi’nden 19 Mayıs kutlaması

Kars’ta DEVA Partisi’nden 19 Mayıs kutlaması

DEVA Partisi Kars İl Örgütü, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla alternatif kutlama etkinliği düzenlendi.

Tacettin DURMUŞ

Faikbey Caddesi üzerindeki At Heykeli önünde düzenlenen etkinlikte bir araya gelen partiler ile birlikte DEVA Partisi Kars İl Başkanı Güven Özen, Kadın Politikaları İl Başkanı Nalan Akıl Parıltı ve Gençlik Politikaları Başkan Yardımcısı Alican Aslan, burada kurdukları stantta üye kaydı da yaparak vatandaşlara partilerinin broşürlerini ve Türk Bayrağı dağıttılar.

Kutlama etkinliğinde basın açıklaması yapan DEVA Partisi Gençlik Politikaları Başkan Yardımcısı Alican Aslan, 19 Mayıs’ın tüm olumsuzluklara rağmen ilkeli ve kararlı bir mücadelenin sergilenebileceğini gösteren önemli bir tarihi gün olduğunu söyledi.

Atatürk ‘Milletin bağrından temiz bir nesil yetişiyor. Bu eseri ona bırakacağım ve gözüm arkada kalmayacak' sözlerini de hatırlan Aslan “Bu sözler, biz gençlere olan güvenini ifade etmektedir. Bu güvene layık olmak için biz gençlerin amacı Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için çalışmaktır.

Çağdaş bir devlet kurma ve çağdaş uygarlıklarla bütünleşme yolunda başlayan bu onur mücadelesi ezilen dünya uluslarına örnek oluşturması bakımından önemlidir. Biz gençlere emanet edilen geleceğimizin ve devletin esasını oluşturan demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti ilkelerinden ve bu ilkelerin etrafında örüldüğü “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” fikriyatından giderek uzaklaşıldığını görüyoruz.

Bizler, mazlum milletlerin örnek aldığı “Kurtuluş Savaşı” değerleri yerine; bizlerin ve ülkemizin geleceğini tehdit eden, laikliğe aykırı, demokratik değerler ve kazanımların yok edildiği, hukuk devleti algısı yerine kanun devleti ve giderek şiddet ve savaş ortamı sarmalına doğru yol alan bir geleceği kendimize layık görmüyoruz.

‘Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bir gençlik yetiştirmek’ ideali ile Cumhuriyetimizin bütün kurum ve kurallarıyla laik, çağdaş, demokratik Cumhuriyet olarak Ulu Önder’imiz tarafından bizlere emanet edilen bu değerlerin tamamına sahip çıkacağımızı belirtmek istiyoruz.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma gençlik ve Spor Bayramı Türk milletinin milli hedeflere doğru nasıl koştuğunu gösterir bir işarettir.” "Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyoruz. Tüm genç arkadaşlarımıza ve Karslı hemşerilerimize sağlık ve mutluluk dileğiyle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler