Kars'ta Dilenci Operasyonu

Kars'ta Dilenci Operasyonu

Kars'a çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu dilenciler vatandaşları canından bezdirdi.

Kars’ta işyerleri kapı kapı dolanan ve cadde üzerinde bulunan vatandaşlara adeta yapışırcasına yaklaşarak para isteyen dilencilere vatandaşlar tepki göstermeye başladı.
Cadde ve sokaklarda oturarak veya dükkanları dolaşarak dilenen kadın ve çocukların bir türlü engellenememesi ve hatta mantar gibi çoğalmasıda dikkat çekiyor.
Yanlarına ve kucaklarına aldıkları çocukları ile birlikte dilenen ve çocuklarını dilencilikte istismar eden kadınlar, soğuk, yağmur ve güneşe aldırmadan sabahtan akşama kadar yaşı küçük çocukları kapı kapı dolaştırıyorlar.
Anneleri ile birlikte dilenen çocukların kaldırım üzerinde uyumalarına aldırış etmeden işlerini yapan dilençilere biran evvel çözüm bulunmasını isteyen vatandaşlar, dilenciler yüzünden dışarı çıkamaz hale geldiklerini söylediler.
Büyük çoğunluğunun dışarıdan gelerek Kars’ta dilendiklerini belirten vatandaşlar; “Bizler korkumuzdan dışarı çıkmayoruz. Her köşede dilenci var. Cadde yürürken adeta bizi yapışıyorlar. Israrla kendilerine para vermemizi istiyorlar. Kendimi kurtamak için para vermek zorunda kalıyoruz. Yetkililer bu sorunu biran evvel çözmeli” diye tepki gösterdiler.
ZABITALARA ALDIRIŞ ETMİYORLAR
Şehirin dört bir köşesini istila eden dilenciler, zabıtalara aldırış etmeden işlerini yapıyorlar. Zaman zaman Kars Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin, toğladığı dilenciler il dışına çıkırılmalarına rağmen, bir saat sonra geri dönerek aynı yerlerde dilenmeye başlıyorlar. Zabıta ekiplerinide zor durumda bırakan dilencilere kesin çözüm bulunmasını isteyen vatandaşlar; “Dilenciliği Kars’ı meslek haline getirmiş. Bu sorun bir türlü çözülemiyor ve kimse bu dilencileri durduramıyor. Belediye tek başına bu işin altın kalkamıyor. Zabıta ekipleri, dilencileri toplamasına rağmen çözüm bulamıyor. Dilenciler gerçekten bu işi kendilerine meslek edinmişler. Çoğunluğu kadın ve çocukların oluşturduğu dilencileri durdurmak için belediye ve emniyetin işbirliği yaparak ortak çalışması gerekiyor” diye konuştular.
BİR BİRLERİNİ TELEFON İLE UYARIYORLAR
Çoğunluğu Kars dışandan gelen dilenciler, zabıtaya karşı da tedbiri eleden bırakmıyor. Köşe başlarında oturan dilenciler, zabıtaları görünce bir birlerini telefon arayarak zabıta var diye uyarıyor. Bir anda ortadan kaybolan dileciler, zabıtalarıda şaşırtıyor. Öte yandan işyerlerini de tek tek dolaşan dilenciler esnaflarında tepki göstermesine neden oluyor.

Önceki ve Sonraki Haberler