Kars'ta dondurucu hava

Kars'ta dondurucu hava

Kars'ta etkili olan dondurucu hava yaşamı olumsuz etkiliyor.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde de ağaçlar ve bitkiler kırağı tuttu.

Gece hava sıcaklığının sıfırın altında 13 derece ölçüldüğü ilçede, ev ve iş yerlerinin camları buzla kaplandı.

Bina çatılarında buz sarkıtlarının oluştuğu ilçede, bazı vatandaşlar arabalarını soğuktan korumak için branda ile sardı.

Ağaç ve bitkilerin kırağı tuttuğu Kars'ta, bazı vatandaşlar da araçlarını battaniye ve halıyla örterek soğuklardan korumaya çalıştı.

Kent genelindeki dondurucu soğuklar, yaban hayatını da olumsuz etkiliyor. Kaleiçi Mahallesi'nde dolmuş şoförlüğü yapan Bayram Karslı, durağın önünü mesken tutan güvercinleri yemleyerek aç kalmamalarını sağlıyor.

Sarıkamış'ta da çatılarda buz sarkıtları oluştu. Sarıkamış-Kars kara yolu üzerinde bulunan Allahuekber Şehitlik Anıtı'ndaki asker heykellerinin kırağı tutması da güzel görüntü oluşturdu.

Öte yandan belediye ekipleri, yollarda biriken kar yığınlarını kamyonlara ilçe dışına taşıdı.

karsta-dondurucu-hava-(1).jpgkarsta-dondurucu-hava-(2).jpgkarsta-dondurucu-hava-(3).jpgkarsta-dondurucu-hava-(4).jpgkarsta-dondurucu-hava-(5).jpgkarsta-dondurucu-hava-(6).jpgkarsta-dondurucu-hava-(7).jpgkarsta-dondurucu-hava-(8).jpgkarsta-dondurucu-hava-(10).jpgkarsta-dondurucu-hava-(11).jpgkarsta-dondurucu-hava-(12).jpgkarsta-dondurucu-hava-(13).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler