Kars’ta DUMAN-7 operasyonu

Kars’ta DUMAN-7 operasyonu

Türkiye genelinde 81 ilde olduğu gibi Kars’ta da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince eş zamanlı olarak DUMAN-7 operasyonu gerçekleştirildi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

25 ekip ve 55 personelin katılımıyla Kars'ta gerçekleştirilen operasyonda, 40 işyeri kontrol edildiği ve yapılan kontroller neticesinde, 162 paket gümrük kaçağı sigara, 185 kg kıyılmış tütün, 3 bin 700 adet boş makaron, 3 kilo 900 gram nargile tütünü ele geçirildiği bildirildi. Konu ile ilgili 10 şahıs hakkında 5607 Sayılı (Kaçakçılık İle Mücadele Kanunu) kanuna muhalefet suçundan işlem başlatılmış dolduğu da yapılan açıklamada belirtildi.

Yapılan operasyonun; kayıt dışı ekonominin en önemli unsurları arasında yer alan sigara ve tütün kaçakçılığının, ekonomiye olan olumsuz etkisinin azaltılması ve ülkeye kaçak yollarla getirilen sigaranın kontrolsüz ve sağlıksız olarak iç piyasaya dağıtılmasını engellemek amacıyla yapıldığına dikkat çekildi.

Kars İl Emniyet Müdürlüğü olarak “toplumumuzun huzur, güven ve sağlığını tehdit eden suç ve suçlularla etkin mücadelemiz kesintisiz olarak devam edecektir.” Denildi.

kars’ta-duman-7-operasyonu-(1).jpgkars’ta-duman-7-operasyonu-(2).jpgkars’ta-duman-7-operasyonu-(3).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler