Kars'ta Dünya Emzirme Haftası Etkinliği

Kars'ta Dünya Emzirme Haftası Etkinliği

Kars'ın Sarıkamış İlçesinde Devlet Hastanesinde 1-7 Ekim Dünya Emzirme Haftası nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Sarıkamış Devlet Hastanesi bünyesinde Dünya Emzirme Haftası nedeniyle stant kuruldu. Kurulan stantta farkındalık oluşturmak amacıyla anne ve anne adaylarına emzirme eğitimi verildi. 

Hastane Başhekimi Sevil Çetin anne ve çocuk sağlığına hastane olarak çok önem verdiklerini dile getirerek, "Dünya  Emzirme Haftası" nedeniyle güzel bir etkinlik düzenledik."Bebek Dostu Hastane" plaketine sahip olan hastanemiz  “Bir annenin bebeğine verebileceği en büyük miras anne sütüdür” sloganıyla faaliyetlerini sürdürmektedir. Etkinlikte, anne ve anne adaylarına uzman personel tarafından geniş kapsamlı bilgi veriliyor.  Personelimiz katılımcılara, 6 ay sadece anne sütünün önemi, 6 aydan sonra ek gıdalara başlanabileceği ve seçilecek ek gıdaların özellikleri, 2 yaş ve ötesi anne sütünün devam edilmesinin gerekliliği, anne sütünün nasıl artırılacağı, anne sütünün saklama koşulları ilgili bilgilendirme yaptı. Ayrıca Kars Halk Sağlığı Müdürlüğünden gelen ekip ise, hazırlamış olduğu anne sütünün önemini anlatan, broşür ve materyaller ile bebeklere özel tişörtleri anne ve anne adaylarımıza verdi. Bunun yanında hastanemiz bünyesinde faaliyette olan gebe bilgilendirme sınıfımız ile tüm anne adaylarımıza gebelik süreci ve gebelik sonrası dönemler anlatılarak, anne adaylarımız normal doğum için teşvik edilmektedir." dedi.

karsta-dunya-emzirme-haftasi-etkinligi-(1).jpgkarsta-dunya-emzirme-haftasi-etkinligi-(2).jpgkarsta-dunya-emzirme-haftasi-etkinligi-(3).jpgkarsta-dunya-emzirme-haftasi-etkinligi-(4).jpgkarsta-dunya-emzirme-haftasi-etkinligi-(5).jpgkarsta-dunya-emzirme-haftasi-etkinligi-(6).jpgkarsta-dunya-emzirme-haftasi-etkinligi-(7).jpgkarsta-dunya-emzirme-haftasi-etkinligi-(8).jpgkarsta-dunya-emzirme-haftasi-etkinligi-(9).jpgkarsta-dunya-emzirme-haftasi-etkinligi-(10).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler