Kars’ta duygu istismarcılarına göz açtırılmıyor

Kars’ta duygu istismarcılarına göz açtırılmıyor

Kars Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların iyi niyetini suiistimal eden dilencilere yönelik denetim gerçekleştirildi. Söz konusu kişiler hakkında gerekli cezai işlemler uygulandı.

Volkan KARABAĞ

Zabıta ekipleri, vatandaşa rahatsızlık veren dilencilere yönelik denetimler gerçekleştiriyor. Zabıta ekiplerince, ilimiz genelinde vatandaşların dini ve vicdanı duygularını kullanarak para toplayan kişilere yönelik denetimler gerçekleştirildi. Ekipler tarafından özellikle cami önleri ve yoğun olarak kullanılan ana arterleri mesken tutan dilencilere yönelik denetimlerin aralıksız olarak devam edeceği bildirildi.

Özellikle Cuma günleri cami önlerini ve şehrin dört bir yanını mesken tutan dilenciler, vatandaşa rahatsızlık vermeye devam ediyor. Birçok köşe başını tutanların yanı sıra gezici olarak cadde ve sokaklarda dilenenler yakışmayan görüntüler de sergiliyor. Birçoğu il dışından gelen dilenciler yerli ve yabancı ziyaretçilere de rahatsızlık veriyor. Dilencilerin bir çoğu da para koparıncaya kadar ısrarcı olup vatandaşı çileden çıkartıyor. Özellikle çocuk yaşta dilencilerin cadde ve sokaklarda ısrarlı bir şekilde dilencilik yapması da vatandaşı huzursuz ediyor. Bazı evlerin kapısına kadar dayanan bazı kadın dilenciler de hane halkını tedirgin ediyor. Tüm bu nedenlerle zabıta ekiplerinin dilenciliği önlemeye yönelik denetimlerin sürekli olması önem taşıyor.

ffe9aa12-b939-4cfa-8594-e8209f1480b8.jpeg0bb6dba4-cecf-49cc-9c9a-05b1002c5b13.jpeg16ac5946-111a-4941-99ce-f8e0a41246f2.jpeg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler