Kars'ta Eğitici Eğitim Tamamlandı

Kars'ta Eğitici Eğitim Tamamlandı

Kars Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün aile eğitim programı kapsamında düzenlediği eğitici eğitim tamamlandı.

Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yürütülmekte olan Aile Eğitim Programı (AEP), aile bireylerinin çağın gerektirdiği temel aile yaşam becerilerine yönelik bilgi, beceri ve tutumları kapsamlı olarak edinebilmeleri amacıyla oluşturulmuş önemli bir yetişkin eğitim programı olup, ailelerin sorun çözme kapasitelerini arttırmaya yönelik koruyucu ve önleyici hizmet sunmayı hedeflemektedir. Bu bağlamda ilimizde gerçekleştirilecek olan Aile Eğitimlerinin yaygınlaştırılabilmesi için AEP Formatörü Ebru AKÜZÜM koordinasyonunda Kafkas Üniversitesi, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kars- Ardahan Bölge Barosu işbirliği ile 23-27 Ekim 2017 tarihleri arasında Kars Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Eğitim Salonunda AEP Eğitici Eğitimi açılmıştır. 23 Ekim tarihinde başlayan eğitime İl Müdürlüğüne bağlı kuruluşlarda görev yapan meslek elemanları (sosyal çalışmacı, psikolog, sosyolog, çocuk gelişimci, rehberlik ve psikolojik danışman) katılmıştır.

AEP Eğitici Eğitimi Programı kapsamında dersler Kafkas Üniversitesi Öğretim Görevlilerinden Doç. Dr. Murat TAŞDAN, Yrd. Doç. Dr. Ali İbrahim Can GÖZÜM, Öğretim Görevlisi Emrah ÖZTÜRK, Öğretim Görevlisi Gökbörü ÖNALP; Halk Sağlığı Müdürlüğü Hekimlerinden Dr. Özgü EKİNCİ ERDOĞAN; Kars- Ardahan Bölge Barosu Avukatlarından Av. Ayşegül POLAT ve AEP Formatörü Psk. Ebru AKÜZÜM tarafından verilmiştir. 23 Ekim Pazartesi günü Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Eğitim Salonunda Açılışı yapılan programa İl Müdürü Aydın ACAY ve Kuruluş Müdürleri katılmıştır. Açılış programından sonra ders süreci başlayan program 27 Ekim Cuma günü sona ermiştir. Eğitim boyunca eğitici adaylarına; AEP’in alanları olan Aile Eğitim ve İletişimi, Sağlık, Medya, Hukuk ve İktisat alanlarının incelenmesi konusunda uzmanları tarafından dersler verildi. Ayrıca bir yetişkin eğitim programı olan AEP’ in ailelere aktarımı noktasında profesyonel bir yaklaşım oluşturmak üzere (eğitim ortamının yönetilmesi, yetişkin eğitimi, eğitim içeriklerinin sunumu vb. konularında) Kafkas Üniversitesi’ nin eğitim alanında uzman Öğretim Üyelerince eğitim dersleri de verilmiştir. Oldukça verimli geçen bu eğitim sonunda eğitime katılan 19 Eğitici Adayı yapılan sınavı geçerek AEP Eğiticisi Sertifikası almaya hak kazanmıştır.

Sertifika almaya hak kazanan 19 eğiticiden 3’ ü Ardahan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün personelleri olup programı Ardahan’ da uygulamak üzere eğitim programından yararlanmışlardır. Eğitici eğitimi yalnızca Kars için değil Ardahan için de Eğitici yetiştirilmesine vesile olmuştur.

AEP Eğitici Eğitiminin “Kapanış ve Sertifika Töreni” Vali Yardımcısı Murat ÖZDEMİR’ in katılımı ile 27 Ekim Cuma günü saat 15.00’ da Büyük Kale Otel’ de yapılmıştır. Kapanış Programına Vali Yardımcısı Murat ÖZDEMİR, Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın ACAY, Kafkas Üniversitesi Öğretim Görevlileri Yrd. Doç. Dr. Ali İbrahim Can GÖZÜM ve Öğretim Görevlisi Emrah ÖZTÜRK, Dr. Özgü EKİNCİ ERDOĞAN, Av. Ayşegül POLAT, Kuruluş Müdürleri ve AEP Eğiticileri katılmıştır. Programda İl Müdürü Aydın ACAY açılış konuşması yaparak; “Aile Eğitim Programının koruyucu ve önleyici bir hizmet modeli olarak çok önemli olduğunu, bundan sonraki süreçte uygulanması noktasında titizlikle çalışılacağını, verimli bir eğitim sürecinin olduğunu ve bu sürece katkı sağlayan tüm Eğitimcilere teşekkür ettiğini, Aile Eğitim Programının Kars için hayırlı uğurlu olmasını temenni ettiğini” belirtmiştir. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü AEP Formatörü Psikolog Ebru AKÜZÜM tarafından Aile Eğitim Programını tanıtan bir sunum yapılmış ve eğitici eğitimi sürecinden bahsedilmiştir.

Vali Yardımcısı Sayın Murat ÖZDEMİR; “ailenin Türk toplumu için öneminden bahsetmiş ancak son zamanlarda en büyük övünç kaynağımız olan aile yapısının bir takım bozulmalara maruz kaldığına vurgu yapmıştır. Aile Eğitim Programının bu doğrultuda düzenleyici ve önleyici bir misyon üstlendiğini

belirterek AEP Eğiticilerine bundan sonraki süreçte alan çalışmalarını iyi planlamaları ve etkin eğitimler vermeleri gerektiğini söylemiştir. Ayrıca verilecek eğitimlerin sadece sayısal istatistiklerde kalmaması gerektiği yönünde de uyarılarda bulunmuştur.” Vali Yardımcısı Sayın Murat ÖZDEMİR ‘in konuşmasını iyi dilek ve temennilerle bitirmesinin ardından Teşekkür Belgesi ve Sertifika takdimine geçildi.

Eğitim Programına katkı sağlayan tüm Eğitimcilere Teşekkür Belgesi takdim edildikten sonra sertifika almaya hak kazanan AEP Eğiticilerine sertifikaları verilmiştir. Kapanış programı ikram bölümü ile sona ermiştir.

karsta-egitici-egitim-tamamlandi-(1).jpgkarsta-egitici-egitim-tamamlandi-(2).jpgkarsta-egitici-egitim-tamamlandi-(3).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler