Kars’ta ekmek zammı var mı? Başkan Kılıç açıkladı…

Kars’ta ekmek zammı var mı? Başkan Kılıç açıkladı…

Kars Lokantacılar Fırıncılar ve Pastacılar Odası Başkanı Subutay Kılıç, son günlerde Türkiye’nin birçok ilinde yapılan ekmek zammı ile ilgili açıklama yaptı.

Pandemi süresi boyunca esnafın zor günler geçirdiğini ifade eden Başkan Kılıç, birçok ilde ekmek zammı olsa da Kars’ta şuan ekmek zammının gündemde olmadığını söyledi.

200 gram ekmeğin fiyatının 1,25 TL’den satılmaya devam edeceğini kaydeden Başkan Kılıç, “Geçmiş yıllara baktığımızda Türkiye genelinde yapılan ekmek zammı bugüne kadar en geç Kars’ta uygulanmıştır. Kars’ta ekmek zammı henüz gündemimizde yok, ekmek satışları eski fiyatıyla satışımız devam ediyor.” dedi.

Başkan Kılıç, ekmek üretiminde maliyetlerin yüzde 25-30 arasında zamlandığını, girdilerinin çok fazla olduğunu, satışlarda ise eski fiyatlardan gerçekleştiğini ve tüm Karslı esnafının ayakta durmaya çalıştığını da sözlerine ekledi.

kars’ta-ekmek-zammi-var-mi-baskan-kilic-acikladi…-(1).jpgkars’ta-ekmek-zammi-var-mi-baskan-kilic-acikladi…-(2).jpgkars’ta-ekmek-zammi-var-mi-baskan-kilic-acikladi…-(3).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler