Kars'ta Engelli ve Eski Hükümlü vatandaşlara İŞKUR’dan büyük destek

Kars'ta Engelli ve Eski Hükümlü vatandaşlara İŞKUR’dan büyük destek

Engelli ve Eski hükümlü vatandaşlarımızın yüzünü güldüren hamle bu kez İŞKUR dan geldi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

İŞKUR Kars Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezalarını kullanmaya yetkili komisyona dair yönetmelik kapsamında yılda 2 kere yapılan hibe desteği ile engellilere 50 bin TL ye kadar, eski hükümlülere 30 bin 400 TL ye kadar destek verildiği hatırlatıldı.

Bu kapsamda Kars’ta 2017 yılında 7 engelli 1 eski hükümlü vatandaşın projeye başvuru yapmış olduğu belirtilerek bunlardan 6 engelli ve 1 eski hükümlü vatandaşımızın projesi kabul edildiği bildirildi. Kabul edilen projeler için 230 bin 400 TL ödenek ayrılmış olduğu belirtilen açıklamada: “Projesi onaylanan vatandaşlarımız hibe desteğinden yararlanarak işyerlerini faaliyete geçirmişlerdir. 2018 yılının 1 döneminde ise bu rakam yaklaşık dört katına çıkarak 11’i Engelli 18’i Eski hükümlü olmak üzere toplamda 29 vatandaşımız proje başvurusunda bulunmuştur. Bu projelerden 6’sı engelli 13’ü eski hükümlü olmak üzere toplamda 19 vatandaşımızın projesi kabul edilmiştir. Bu projeler içinse toplam da 662 bin 314 TL ödenek ayrılmıştır.”denildi.

İŞKUR’dan yapılan açıklamada, vatandaşların başvurusu sonrasında kabul edilen projeler arasında; beton saksı imalatı, büyük baş hayvancılık, küçükbaş hayvancılık, kahvaltı salonu, kaynakçılık, demir doğrama atölyesi, unlu mamuller imalatı ve kuru bir pilav lokantası gibi projelerin bulunduğu belirtili.

Hibe Desteği İçin Başvuru Şartları

Öte yandan yapılan açıklamada ayrıca hibe desteği için başvuru şartları: Vatandaşlarımızın kendi işlerini kurmaları için verilen destekten yararlanmanın önkoşulu İŞKUR’a kayıtlı olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, girişimcilik eğitim programı sertifikasına sahip olmak gerekirken ayrıca hangi sebeple olursa olsun emekli olmamak, kendi üzerinde aktif kayıtlı işyeri olmamak şartları da bulunmaktadır. Engelli vatandaşlarımız en az %40 engelli olduğuna gösterir “Sağlık Kurulu Raporunu”, Eski Hükümlü vatandaşlarımız ise hükümlü olduklarına dair savcılıktan alacakları “Eski Hükümlü Belgesini” kuruma ibraz etmeleri gerekmektedir.” Şeklinde olduğu açıklandı.

karsta-engelli-ve-eski-hukumlu-vatandaslara-iskur’dan-buyuk-destek-(1).jpegkarsta-engelli-ve-eski-hukumlu-vatandaslara-iskur’dan-buyuk-destek-(2).jpegkarsta-engelli-ve-eski-hukumlu-vatandaslara-iskur’dan-buyuk-destek-(3).jpegkarsta-engelli-ve-eski-hukumlu-vatandaslara-iskur’dan-buyuk-destek-(4).jpegkarsta-engelli-ve-eski-hukumlu-vatandaslara-iskur’dan-buyuk-destek-(5).jpegkarsta-engelli-ve-eski-hukumlu-vatandaslara-iskur’dan-buyuk-destek-(6).jpegkarsta-engelli-ve-eski-hukumlu-vatandaslara-iskur’dan-buyuk-destek-(7).jpegkarsta-engelli-ve-eski-hukumlu-vatandaslara-iskur’dan-buyuk-destek-(8).jpegkarsta-engelli-ve-eski-hukumlu-vatandaslara-iskur’dan-buyuk-destek-(9).jpegkarsta-engelli-ve-eski-hukumlu-vatandaslara-iskur’dan-buyuk-destek-(10).jpegkarsta-engelli-ve-eski-hukumlu-vatandaslara-iskur’dan-buyuk-destek-(11).jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler