Kars’ta engelli yerine park edenlere ceza yazıldı

Kars’ta engelli yerine park edenlere ceza yazıldı

Kars İl Emniyet Müdürlüğü, engelli vatandaşlarımızın mağdur olmasını önlemek için denetimlerden taviz vermiyor.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak için onlara ayrılan park yerlerine başka sürücülerin park etmelerini önleyerek mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla Türkiye genelinde 81 ilde gerçekleştirilen “Engelli Park Yerlerine” yönelik denetleme Kars genelinde de yapıldı.

Kars Emniyet Müdürlüğü merkez ve ilçelerde yaptığı denetlemede kural ihlali yapan toplam 9 araç sürücüsüne Karayolları Trafik Kanunu’nun 61/1-o maddesi kapsamında (engelli araçları için ayrılmış park yerlerine park etmek) Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı tanzim etti.

Konuyla ilgili olarak Kars Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, “Engelli vatandaşlarımızın hiçbir engele takılmadan normal yaşamlarını sürdürebilmelerini sağlamak amacıyla duyarlı davranılmalı, hak ve hukukları ihlal edilmemeli, engelleri birlikte aşarak aramızdaki tüm engelleri birlikte kaldırmalıyız.” denildi.

kars’ta-engelli-yerine-park-edenlere-ceza-yazildi-(1).jpgkars’ta-engelli-yerine-park-edenlere-ceza-yazildi-(2).jpgkars’ta-engelli-yerine-park-edenlere-ceza-yazildi-(3).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler