Kars'ta erken kutlama

Kars'ta erken kutlama

Cumhurbaşkanı seçimi ikinci oylamasında, Cumhur İttifakı taraftarları Kars'ta cadde ve sokaklara çıkarak erken kutlama yaptı.

Volkan KARABAĞ

Oy kullanımının saat 17.00'de sona ermesinin ardından araç ve yaya olarak ellerinde Türk Bayrağı ve partilerinin flamalarını alanlar, Kars'ın en işlek caddelerinden biri olan Faikbey Caddesi'nde bulunan parti binası önünde bir araya geldi.

Partililer yolu trafiğe kapatarak çalınan davul zurna eşliğinde halay çekti. Araçlarına binen bazı partililerde cadde ve sokaklarda araçları ile şehir turu atarak erken kutlama yaptı. Kutlamalar devam ediyor.

Katlamalara katılan AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın yaptığı konuşmasında, “Allah'a sonsuz hamdüsenalar olsun. Mazlumların lideri, kimsesizlerin kimsesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin başkanı, İslam aleminin lideri, Türk Dünyasının lideri sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı bugün tekrar seçen Allah'a hamdolsun. Dünya siyasi tarihinde üst üste bu kadar çok seçim kazanan bir lider daha yoktur, onu kazandıran önce Cenabı Allah sonra sizlersiniz, milletimizdir. Siz yedi düvele karşı, Amerika'sına, Avrupa'sına, FETÖ'süne, PKK'sına, hepsine karşı millet olarak, ne dedi Cumhurbaşkanımız? Topunuz gelin dedi. Evet, başlasın Türkiye yüz yılı. 1923’te nasıl ki yedi düvele karşı o zaman Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları Allah hepsine rahmet eylesin. Nasıl ki mücadele ettiler? Allah'a hamdüsenalar olsun bugün sizler de milletimiz için, vatanımız için, bayrağımız için, devletimiz için ilahi kelimetullah davası için, birlik oldunuz, beraberlik oldunuz ve cumhurbaşkanımızı yendirmediniz. Bugün siz ne yaptınız biliyor musunuz? Somali'deki gözü yaşlı Müslüman'ın sevinci oldunuz, Suriye'deki, Irak'taki diğer Müslüman ülkelerdeki gözü yaşlı Müslümanların sevinci oldunuz. Sizler, var ya sizler, bu aziz milletimiz var ya bu aziz milletimiz dünyaya çok büyük bir ders verdi. Bunlar ne diyorlardı? Efendim diktatör diyorlardı değil mi? Dünyada hangi diktatör üst üste iki seçimle koltuğa oturmuş, örneği var mı? Bugün Kars'taki bütün sandıkları gezdim. Sandıklarda her partinin üyesi var değil mi? Herkes oylarına sahip çıkıyor değil mi? Peki nerede bu sandık güvensizliği vardı bu ülkede. Ülkesini dış karşı kötüleyen ikinci bir lider gördünüz mü siz? İşte bu millet böyle cevabını verdi.” dedi.

karsta-erken-kutlama-1-001.jpgkarsta-erken-kutlama-2-001.jpgkarsta-erken-kutlama-3-001.jpgkarsta-erken-kutlama-4-001.jpgkarsta-erken-kutlama-5.jpgkarsta-erken-kutlama-6.jpgkarsta-erken-kutlama-7.jpgkarsta-erken-kutlama-8.jpgkarsta-erken-kutlama-9.jpgkarsta-erken-kutlama-10.jpgkarsta-erken-kutlama-11.jpgkarsta-erken-kutlama-12.jpgkarsta-erken-kutlama-1-002.jpgkarsta-erken-kutlama-2-002.jpgkarsta-erken-kutlama-3-002.jpgkarsta-erken-kutlama-4-002.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler