Kars’ta Esrarengiz Ölümler!

Kars’ta Esrarengiz Ölümler!

​Kars’ın Arpaçay İlçesi’nde bir ailenin 3 çocuğu birer ay aralıklarla aynı evde gündüz vakti hayatını kaybetti. Eve girmeye bile korkan aile ise hayatta kalan kızlarının da ölmesinden endişe duydukları için yetkililerden yardım bekliyor.

Hacı Güler (35) ile Zeynep Güler (25)’in 4 çocuklarından 3’ü birer ay aralıklarda aynı evde, aynı odada gündüz vakti garip bir şekilde hayatını kaybetti. Hiçbir hastalıkları olmamasına rağmen güle oynaya eve gelen 3.5 yaşındaki Aybüke Güler 21 Şubat’ta televizyon izledikten sonra uyuduğunda, 5 yaşındaki Enes Güler 7 Nisan’da yemeğini yedikten sonra uyuduğunda, 5 aylık Gözde Güler de 21 Mayıs’ta maması yedirildikten sonra uyuduğunda hayatlarını kaybetti. Güler ailesi yaşadıkları bu büyük acının ardından da şimdi de hayatta kalan evin en büyük çocuğu Irmak Güler’in (6.5) hayatından endişe duyuyor. Güler ailesi ölümlerin; 7 ay önce yaptırdıkları yeni evin odasında meydana gelmesi nedeniyle eve girmeye bile korkuyorlar hatta evin o karanlık odasını da tamamen kilitlediler. Hayatta kalan Irmak artık o eve sokulmuyor ve aile akrabalarının yanında yaşamaya başladı. Ailenin tek isteği ise bu olayın bir an önce araştırılması,  anne, baba ve Irmak’ın sağlık kontrolünden geçirilmesi. Aile bir de ölen son iki çocuğunun otopsi raporlarının bir an önce çıkarılması ve ölüm nedenlerinin tıbbi bir açıklamaya kavuşturulmasını istiyor.

ÖLÜMLERİN ARASINDA BİRER AY VAR VE HEPSİ DE GÜNDÜZ ÖĞLEN VAKİTLERİNDE HAYATINI KAYBETTİ

Baba Hacı Güler, “Hepsinin ölümlerinin arasında yaklaşık bir ay var ve hepsi de öğlen vakitlerinde uykuya daldıklarında ölüyor. Ölen çocuklarının hiç birinin her hangi bir hastalığı, şikayeti veya rahatsızlık belirtisi yoktur. Hepsi de evin bahçesinde komşu çocuklarıyla güle oynaya eğleniyor ve neşeli bir şekilde yaşıyorlardı. Ne zaman ki bu evi yaptık ve çocuklar bu oda da yaşamaya başladı ölümler ondan sonra başladı. sanki bir şey onların uyumasını bekliyor. Uykuya geçtiklerinde bir daha uyanamıyorlar. Ben buradan vicdanlı doktorlara sesleniyorum, lütfen bizi inceleyin ve bu ölümler neden kaynaklanıyor bunu ortaya koyun. Şu an hepimiz tedirginiz. Bir artık hayatta kalan Irmak’ın yaşamı istiyoruz. Gelin hep birlikte Irmak’ı yaşatalım.” dedi.

Anne Zeynep Güler de, “Benim içim yanıyor. Ne olduğunu anlayamadan çocuklarımı bir bir kaybediyorum. Buradan tüm ilgilere sesleniyorum; lütfen bizim bu sorunumuzla ilgilensinler. 3 evlat acısını yüreğimde yaşatırken Irmak’ın hayatından da endişe duymaya başladık.” diye konuştu.

TOMARLI KÖYÜ YASTA

Güler ailesinin ar arda gelen evlat ölümleri hem yakınlarını hem de köylüleri yasa boğdu. Muhtar Ferut İlgar, ailenin yaşam koşullarının çok iyi olmadığını ve bu ölümlerin belirlenmesi için bir şey yapamaz durumda çaresiz olduklarını söyleyerek, sağlık camiasından yardım çağrısında bulundu.

OTOPSİ RAPORLARI BEKLİYOR

Şu anda Erzurum Adli Tıpta olan Enes ve Gözde’nin otopsi raporlarının bir an önce açıklanması bekliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler