Kars'ta 'Evet' Yürüyüşü!

Kars'ta 'Evet' Yürüyüşü!

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi Sevim Sayım Madak, AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘EVET Yürüyüşü’ne katılarak herkesi 16 Nisan’da ‘Evet’ oyu vermeye davet etti.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

AK Parti’nin Seçim Koordinasyon Merkezi önünde başlayan yürüyüş; Evliya Camii civarı, Atatürk Caddesi üzerinden devam ederek başladığı noktada tamamlandı. Yaklaşık 1.5 saat süren yürüyüşe onlarca kadın ellerindeki ‘Evet’ dövizleriyle katıldı.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi Sevim Sayım Madak, “Bugün kadınlarla birlikte ‘evet’ için yürüdük. Sivil Toplum Kuruluşları olsun, diğer partilerden kadınlarımız olsun tamamen bağımsız hareket ettik. Her kadın ‘evet’ için bugün yürüyor. Çünkü biliyor ki ‘evet’ olursa istikrar olur, güven olur. Bir ülkede de güven ve istikrar olursa ağ da olur iş de olur. Biliyorsunuz bütün yük kadınların sırtında. Cefakar, fedakar, vicdanlı kadınlarımız bugün büyük bir sorumluluk bilinciyle yağmur çamur demeden, evlerinde çocuklarını bırakarak bu kutlu yürüyüşü yapıyor. Biz inanıyoruz ki ‘evet’ çıkarsa Türkiye güçlenecek, kadın güçlenecek. O yüzden bugün kadınlarımızla yürüyüş yapıyoruz. Kars esnafının, vatandaşların gerçekten çok güzel teveccühleri var. Tabi Kars'ın bir bakanı var hem de çok kıymetli bir bakan. Kars'ta farklılıklar oluyor, gelişmeler, yatırımlar yapılıyor ve herkes bunu görüyor. Artık Kars gelişiyor, büyüyor. O yüzden bu istikrarı, bu güveni yok etmemek için esnaflar bu haklı gerekçelerle ‘evet’e destek veriyor. Bunun çok farkında olduklarını görüyoruz. Ben ‘hayır’ demek isteyenlerin bile gönlünde ‘evet’ yaptığını biliyorum. O yüzden hiç sıkıntı yok. Ben Kars'ın çok güçlü bir ‘evet’ diyeceğine inanıyorum. Bir haftadır o bölgedeyim. Karslıyım aynı zamanda. Kars kadınları çok fedakar, Kars’ın çok genç nüfusu var. Kars'ın 7 ilçesinden 71 köyünden 23 mahallesinden kadınlar buradalar. Tabi bu hükümet seçimi olmadığı için herkes bir tarafta çalışmasını sürdürüyor. Bu bir parti seçimi değil, milletvekili seçilmiyor. Burada bir memleket meselesi var. Özellikle Doğu Anadolu olarak çok acı çekmiş bir milletiz. Daha başka acılara göğüs gelecek gücümüz de kalmadı. Terörün bitmesi ile ülkenin refahı erişmesi tamamen istikrarlı bir hükümetin devamlılığıyla mümkün. Ben kadınların çok sağduyulu hareket ettiği kanısındayım. Bunun farkında olduğunu görüyorum. Siyasetin yaşamın her alanında kadın var artık kadın gözlerini kapatıp ‘eşim ne diyor ben onu diyeyim’ değil. Kadın artık görüyor, tartıyor, biçiyor. Doğru kararlar da kadınların kararı hep yüksek çıktı, bunun da özellikle altını çiziyorum.” dedi. 

AK Parti Kars Kadın Kolları Başkanı Nurgül Güner ise, “Kadınlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu yağmurlu havada, çamurda bu kutlu yürüyüşümüze katıldılar. Uzun zamandır sahadayız, Allah razı olsun kadınlarımızdan. Kadınlarımız işin farkında. Kars'ın gelişebilmesi için, çocuklarının daha çok iş imkanına sahip olabilmesi için, Arslan Bakanımız için kararımız ‘evet’ diyorlar. Hepsine çok teşekkür ediyoruz. Sivil Toplum Kuruluşları, esnafımız, köy temsilcilerimiz, mahalle temsilcilerimiz, ilçe başkanlarımız, yönetimlerimiz hepsine çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

karsta-evet-yuruyusu!-(9).jpgkarsta-evet-yuruyusu!-(1).jpgkarsta-evet-yuruyusu!-(2).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler