Kars’ta evler buzdolabı!

Kars’ta evler buzdolabı!

Kars’ta bazı binaların doğalgazının yanmaması nedeniyle evler adeta buzdolabı gibi soğuk.

Volkan KARABAĞ

Kars merkez Atatürk ve Bayrampaşa Mahallesinde 2013 yılında temeli atılan ve kentsel dönüşüm projeleriyle bölgelerin yaşam kalitesini yükseltmek adına Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yaptırılan 698 konut sakinleri yetkililerden yardım istedi.

TOKİ tarafından yapılan ve merkezi kombi sistemiyle hak sahiplerine teslim edilen konutlarda doğalgaz faturasını ödemeyenlerden dolayı çok sayıda binanın doğalgazının kesildiği ve havaların soğumasıyla birlikte soğuktan dolayı evlerde oturulmaz duruma gelindiği ileri sürüldü.

Seslerini duyurmak için gazetecilere açıklama yapan konut sakinlerinden Asiye Yılmaz, kendisinin doğalgaz fatura borcunun olmadığını ve bazı kişilerin borcundan dolayı binanın komple doğalgazının kesildiğini ifade ederek, “7 aylık bebeğim beşiğin içinde donuyor, yatırsınlar borçlarını artık, yeter. Biz milletin derdini çekmek zorunda değiliz. Yaklaşık 1 aydır doğalgazımız yanmıyor, millet dolaplarını doldurmayı biliyor ama borçlarını ödemiyorlar.” dedi.

Ev sahiplerine de yüklenen Yılmaz, çoğu ev sahibinin dairelerini kiraya verdiğini, kira gelirini alan ev sahiplerinin kiracıların borçlarını da takip etmelerini, kiracılar yüzünden kendilerinin zorluk çektiğini söyledi.

74 yaşındaki Aliye Öztürkkan ise kiracı olduğunu, kirasını ve aidatını ödediğini kaydederek, “Yetkililere sesleniyoruz, müdürümüz ve yöneticimiz bizimle ilgilemiyor. Bizim talebimiz merkezi olan doğalgaz sisteminin bireysel olarak değiştirilmesidir. En azından parası olan doğalgazını yakar, parası olmayan yakmaz. Biz borcumuzu ödediğimiz halde birkaç kişi yüzünden zorluk çekiyoruz. Ben evde yalnız yaşıyorum ve borcum yok.” ifadesini kullandı.

Yaşlı bir kadın da, evlerin adeta buzdolabı gibi soğuk olduğunu, 7-8 kat elbise giyerek evde oturduklarını, gündüzleri adeta battaniyenin içerisinde yaşadıklarını ve ısınmak için dışarıya çıktıklarını kaydederek, sorunlarına biran önce çözüm istediklerini dile getirdi.

kars’ta-evler-buzdolabi!-(2).jpgkars’ta-evler-buzdolabi!-(3).jpgkars’ta-evler-buzdolabi!-(4).jpgkars’ta-evler-buzdolabi!-(1).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler