Kars'ta farklı meslekler "Gönül Korosu"nda buluştu

Kars'ta farklı meslekler "Gönül Korosu"nda buluştu

​Kars'ta, marangoz, öğrenci, emekli öğretmen, memur, mühendis, bayan kuaförü gibi çeşitli meslek dallarından kişilerin oluşturduğu "Kars Gönül Korosu", haziran ayında verecekleri konserin hazırlıklarını sürdürüyor.

Kentte bazı vatandaşlar boş vakitlerini değerlendirmek ve sosyal aktivite yapmak amacıyla bir araya gelerek "Kars Gönül Korosu"nu kurdu.

Müzik öğretmeni Muharrem Çınar öncülüğünde buluşan marangoz, öğrenci, emekli öğretmen, memur, mühendis ve bayan kuaförü gibi çeşitli meslek dallarındaki kişilerden oluşan koro, Kars Valiliği Kültür ve Sanat Evi'nde hazırlıklarına devam ediyor.

Yöresel türküler ile Türk halk müziğinden eserleri seslendirerek keyifli vakit geçiren koro üyeleri, aynı zamanda haziran ayında konser vermek istiyor.

Koroyu oluşturan müzik öğretmeni Muharrem Çınar yaptığı açıklamada, hafta sonlarını değerlendirmek ve farklı etkinlik yapmak için böyle bir koro oluşturduklarını söyledi.

Korunun kuruluşunda ilk başlarda birkaç kişinin olduğunu, ilerleyen zamanlarda ilginin artarak bu sayının 22 kişiye yükseldiğini ifade eden Çınar, "Koromuzda marangoz, öğrenci, emekli öğretmen, memur, mühendis, bayan kuaförü, fizyoterapist gibi çeşitli meslek grubundan 22 kişi var. Koromuz gönüllü insanlardan oluştuğu için adını 'Kars Gönül Korosu' koyduk." dedi.

Çınar, koronun çalışmalarının başarıyla devam ettiğini ifade ederek, "Koromuzun seslendirdiği eserler arasında farklı bölgelerimizden türküler var. Haziran ayında bir konser vermeyi düşünüyoruz, onun için şu an sıkı şekilde çalışıyoruz. Farklı kültürlerden, farklı bölgelerden arkadaşlarımız var. Koro ile burada farklı bir kaynaşma oldu." diye konuştu. 

- "İyi ki koroya katıldım"

Grup üyelerinden marangoz Fuat Alçı da hafta içi kendi marangoz dükkanında çalıştığını, hafta sonları koro çalışmalarına katıldığını belirtti.

Koroda haftanın tüm yorgunluğunu üzerinden attığını anlatan Alçı, "Hafta sonları buradaki koroya katılarak vaktimi değerlendiriyorum. Çeşitli meslek gruplarından katılan arkadaşlarımız var, burada onlarla çok güzel vakit geçiyoruz. Hocamız bizi sıkı şekilde çalıştırıyor, çünkü haziranda inşallah konser vermeyi düşünüyoruz." ifadesini kullandı. 

Emekli memur Ayla Atilla da emekli olduktan sonra eve kapanmak yerine sosyal aktivitelerle uğraştığını, yeni şeyler öğrenmeye çalıştığını anlatarak, "Emekli olduktan sonra içeride kalıp sıkılmak yerine gelip böyle ortama katıldım. Eve gittiğim zaman koroyu kızıma da heyecanla anlatıyorum. İyi ki koroya katıldım, çok hevesliyim, çok güzel gidiyor, bu ortamda bulunmak beni mutlu ediyor." şeklinde konuştu

Memur Cemal Yıldız da çok farklı kişiler birleşerek güzel bir koro oluşturduklarını belirterek, "Güzel bir koro ekibi kurduk, hocamızın eşliğinde güzel işler yapıyoruz. Tüm Kars halkını hazirandaki konserimize davet ediyoruz." dedi. 

Koro grubu üyesi Güler Baltaişlemez ise "Ben emekli memurum, kızım İngilizce öğretmeni, tayini Kars'a çıktı, ben de onunla buraya geldim. Kars'ı tanımak ve böyle renkli ekipte olmak için koroya katıldım." ifadesini kullandı.

karsta-farkli-meslekler-gonul-korosunda-bulustu-(1).jpgkarsta-farkli-meslekler-gonul-korosunda-bulustu-(2).jpgkarsta-farkli-meslekler-gonul-korosunda-bulustu-(3).jpgkarsta-farkli-meslekler-gonul-korosunda-bulustu-(4).jpgkarsta-farkli-meslekler-gonul-korosunda-bulustu-(5).jpgkarsta-farkli-meslekler-gonul-korosunda-bulustu-(6).jpgkarsta-farkli-meslekler-gonul-korosunda-bulustu-(7).jpgkarsta-farkli-meslekler-gonul-korosunda-bulustu-(8).jpgkarsta-farkli-meslekler-gonul-korosunda-bulustu-(9).jpgkarsta-farkli-meslekler-gonul-korosunda-bulustu-(10).jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler