Kars’ta FETÖ Davaları Devam Ediyor!

Kars’ta FETÖ Davaları Devam Ediyor!

Kars Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yargılama süreçleri devam ediyor.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Dün başlayan ve sanık sayısının fazla olması nedeniyle ertelenen davaya bugün devam edildi.

Davada yargılanmalarına başlanan 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Lojistik Destek Taburunda görevli 2’si tutuklu 28 askeri personelin savunmalarının alınması ve tanıkların ile delillerin toplanılması sürüyor.

Dönemin 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Lojistik Destek Taburunda görevli bir yüzbaşı, 5 üsteğmen, 2’si tutuklu 21 astsubay ve bir uzman onbaşıdan oluşan 28 askeri personelin tamamı dün ilk duruşmaya katılırken, davanın bugünkü duruşmanda ise sanık avukatları ve sanık yakınları da hazır bulundular.

Davanın bugünkü duruşmasında darbe girişiminin yaşandığı gece olan 15 Temmuz’da kameralarına el konulan gazeteciler ile bazı askerler tanık olarak dinlendi.

Tanık olarak dinlenen gazetecilerden O.A., ifadesinde darbe girişiminin yaşandığı gecede gazeteciler olarak kendi aralarında iş bölümü yaptıklarını ve kendisi ile birlikte 3 arkadaşının Hafız Hakkı Paşa Kışlasına gittiklerini belirtti. Kışla önünde 3-4 dakikalık görüntü çektiklerini ve bu görüntülerin askerler tarafından silindiği belirten O.A., “3 kişi kışlanın önüne gittik. O güzergaha gittiğimizde marketin dışından görüntü almaya çalıştık. Yaklaşık 3-4 dakika görüntü aldıktan sonra dışarıda bekleyen rütbeli ve erler bize seslenerek yanlarına çağırdılar. Yanlarına gittiğimizde Gazeteci olduğumuzu söyledik. Bize silah doğrultarak yanlarına çağırdılar. Kameramıza ve kimliklerimize el koydular. Görüntülerimizi silerken darbe girişimi olduğunu söyledik. Daha sonra tankların çıkışı yapıldı ve biz daha sonra kameramızı ve kimliklerimizi alarak oradan uzaklaştık.” dedi.

Tanık olarak dinlenen bir diğer gazeteci B.E. ise, Hafız Hakkı Paşa Kışlası önüne gittiklerinde 2 tane Land aracın ve çok sayıda askeri personelin orada araçları durduğunu belirterek, “Askerler bize silah çekerek elimizden kameramızı ve kimliklerimizi istedi. Biz gazeteci olduğumu belirtsek de bize ‘Sizden iş geçti’ dedi. Bizim görüntüler silindikten ve tankların çıkışından sonra bizim de oradan gitmemize müsaade ettiler.” dedi.

Tanık olarak dinlenen diğer gazeteci U.A. ise benzer ifadeler vererek olayı anlattı. U.A. Hafız Hakkı Paşa Kışlasının önünde askeri personellerin bölgeden geçen sivil araçları durdurduğunu ve kameranın içerisinde sadece bu görüntüler olduğunu belirterek, “Tankların çıkışını çekmek için o bölgeye gittik. Tankların çıkışından önce detay görüntü çekerken askerler tarafından çağırılarak kameramızın içerisinden bu görüntüler silindi.” dedi.

Tutuksuz yargılanan Y. A. savunmasında Üsteğmen S. H.,'ın araması ve alarm emrinin verilmesi üzerine kışlaya gittiğini belirterek, Kışlaya gittikten sonra üstlerini değiştirip silahlarını aldıklarını ve dışarı çıktıklarını anlattı. Y.A. verdiği ifadesinde terör saldırısı olabileceğinden dolayı emniyet amaçlı nizamiye yoluna geldiklerini belirterek, “15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gecede saat 00.30 sularında telefonlarımıza ‘emir komuta kademesi içerisinde emirlere riayet ediniz’ şeklinde mesaj geldi. İlerleyen saatlerde telefonlarda haberlere bakmaya başladık. Türk Silahlı Kuvvetlerinin yönetime el koyduğunu meclisin bombalandığını öğrendik. Bu işte bir gariplik olduğunu komutanımıza söyledik. Tabur Komutanımız Ç. A. ‘siz beklemede kalın hiçbir şeye müdahale etmeyin’ dedi kışlaya gitti bir süre sonra geri geldi. Daha sonra bütün araçlar ve askerleri içeriye çekti.” şeklinde beyanda bulundu.

Başka bir davadan tutuklu ve tanık olarak dinlenen Binbaşı Ç.A., ise 15 Temmuz gecesinde kışlalardan çıkan zırhlı araçlara şaşırdığını söyleyerek, “Tuğgeneral Ali Avcı bizi kışlaya çağırarak toplantı yaptı. Toplantıya öncesinde Cumhurbaşkanı’nın herhangi bir konuşması yoktu. Daha sonra geri döndüm askerleri görevlendirdim görevler kışla içerisindeydi. Terör saldırısı olabileceğini düşünmeye başladık ve kışlanın emniyetini aldık.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler