Kars'ta FETÖ/PDY Operasyonları

Kars'ta FETÖ/PDY Operasyonları

Kars Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü üyelerine yönelik soruşturmaların aralıksız devam ettiği bildirildi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Soruşturmalar kapsamında, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yayınlanan KHK’lar ile devlet memurluğundan çıkartılan (3) 4.Sınıf Emniyet Müdürü, 3 Emniyet Amiri, 10 Komiser, 25 Polis Memuru olmak üzere toplam 41 eski emniyet personeline yönelik FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü üyelerinin kendi aralarında kriptolu iletişimde kullanmış oldukları BYLOCK isimli programı kullandıkları gerekçesi ile verilen gözaltı kararları verildi.

01 Şubat 2017 tarihinde Kars Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Kars merkezli ve eş zamanlı olarak Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Erzurum, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Manisa, Muğla, Osmaniye, Tekirdağ ve Zonguldak olmak üzere 15 ilde operasyonlar düzenlendi.  Yapılan operasyon sonucunda (37) şüpheli gözaltına alındı. Firari 4 şüpheli şahsın yakalanmasına yönelik çalışmalarsa devam ediyor.

Gözaltına alınan şahıslardan 36 şüpheli, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kars C.Başsavcılığına sevk edildi. Daha sonrada 35 şüpheli tutuklandı 1şüpheli şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 1 şüpheli şahsın ise gözaltı işlemleri devam ediyor.

KARS’TAKİ DİĞER KURUMLARDA FETÖ/PDY OPERASYONLARI

Öte yandan Kars Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü üyelerine yönelik Kars’ta ki bazı kurumlarda da operasyonların devam ettiği bildirildi.

Yürütülmekte olan soruşturmaları kapsamında; Kars Kafkas Üniversitesinde Öğretim görevlisi ve diğer kadrolarda görevli 15, Kars İl Müftülüğünde görevli 2, Serhat Kalkınma Ajansında görevli 2, Kars PTT İl Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğünden OHAL KHK’ları ile devlet memurluğundan çıkartılan 2 ve özel şirketlerde çalışan 2 şüpheli olmak üzere toplam (23) şüpheli şahıs hakkında FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü üyesi oldukları ve bazı şüphelilerin FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü Üyelerinin kendi aralarında kriptolu iletişimde kullanmış oldukları BYLOCK isimli programı kullandıkları gerekçesi ile gözaltı kararları verildi.

Verilen gözaltı kararlarına istinaden 04 Şubat 2017 ve 06 Şubat 2017 tarihlerinde Kars Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Kars İl merkezi ile eş zamanlı olarak İstanbul ve Şırnak illerinde başlatılan operasyonlarda; toplam 21 şahıs yakalanarak gözaltına aldığı öğrenildi.  Halen firari iki şahsınsa yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Kars Kafkas Üniversitesinde gözaltına alınan 13 şüpheliden işlemleri tamamlanan 12 şüpheli Kars C. Başsavcılığına sevk edildi. Bunlardan 6 şüpheli şahıs tutuklanmış, 6 şüpheli şahıs Adli Kontrol şartıyla serbest bırakılmış, halen gözaltında bulunan 1 şüpheli şahsın işlemlerinin ise devam etmekte olduğu ifade edildi.

Kars Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “yukarıda belirtilen diğer kurumlardan gözaltına alınan 8 şüpheliden işlemleri tamamlanan 7 şüpheli Kars C. Başsavcılığına sevk edilmiş, 3 şüpheli şahıs tutuklanmış, 4 şüpheli şahıs Adli Kontrol şartıyla serbest bırakılmış, halen gözaltında bulunan 1 şüpheli şahsın işlemleri devam etmektedir.” denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler