Kars’ta fırın önünde ramazan pidesi sırası

Kars’ta fırın önünde ramazan pidesi sırası

Kars’ta Ramazan ayının başlamasıyla fırınlarda da mesai başladı. İftar saatinde bir yoğunluk yaşanmaması için saat 17.00’de pide üretimi sona erdi ancak pide satışına devam ediyor.

KARS MANŞET

Kars’ta Ramazan ayı ilk gününde oruçlarını pide ile açmak isteyen vatandaşlar fırınların önünde sıraya girdi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında salgının yayılmasını önlemek için Ramazan ayı boyunca pide satışlarında vatandaşların fırın önünde pide kuyruğu yığılmasını önlemek amacıyla genelge yayınlanmıştı.

Kars’ta iftara 2 saat kala vatandaşlar fırın önünde sıra oluşturdu. Sıradaki vatandaşların sosyal mesafe kuralına uyduğu da görüldü. Fırıncılar da iftardan saatler öncesinde pideleri hazırladı.

Kars’ta fırın işleten Muzaffer Taş, Ramazan ayının geldiği ve koronavirüs salgınından dolayı işlerinin durgun olduğunu ifade ederek, “Buna da şükür. Ramazan ayının ilk günü olması nedeniyle müşterilerimizle ilgilenmeye çalışıyoruz. Yayınlanan genelge nedeniyle iftara 2 saat kala üretimimizi durdurduk ve vatandaşlarımız için hazırladığımız pideleri iftar saatine kadar satmayı hedefliyoruz.” dedi.

Temizliğe, hijyene ve dezenfektana büyük önem verdiklerini kaydeden Taş, “Gelen vatandaşlarımız ekmeklerini elle değil gözle seçiyor. Tezgahtaki görevli arkadaşımız maskesini, eldivenini takarak müşterinin istediği ekmeği veya pideyi hazırlıyor ve müşteriye sunuyor. İçeride yığılmalar olmasın diye dışarı bekliyorlar sosyal mesafe kuralına uyarak, içeriden çıkan müşterinin yerine yenisi giriyor.” ifadesini kullandı.

Taş, pide fiyatlarının da geçen yılki fiyatlarla aynı olduğunu, sade pidenin 3 TL, yumurtalı pidenin ise 3,5 TL’den satıldığını da sözlerine ekledi.

Ramazan pidelerini iftar saatinden önce alan vatandaşlar ise hem Ramazan ayına hem de pideye ulaşabilmenin mutluluğunu yaşadılar.

kars’ta-firin-onunde-ramazan-pidesi-sirasi-(1).jpgkars’ta-firin-onunde-ramazan-pidesi-sirasi-(2).jpgkars’ta-firin-onunde-ramazan-pidesi-sirasi-(3).jpgkars’ta-firin-onunde-ramazan-pidesi-sirasi-(4).jpgkars’ta-firin-onunde-ramazan-pidesi-sirasi-(5).jpgkars’ta-firin-onunde-ramazan-pidesi-sirasi-(6).jpgkars’ta-firin-onunde-ramazan-pidesi-sirasi-(7).jpgkars’ta-firin-onunde-ramazan-pidesi-sirasi-(8).jpgkars’ta-firin-onunde-ramazan-pidesi-sirasi-(9).jpgkars’ta-firin-onunde-ramazan-pidesi-sirasi-(10).jpgkars’ta-firin-onunde-ramazan-pidesi-sirasi-(11).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler