Kars’ta futbol müsabakaları

Kars’ta futbol müsabakaları

Küçük Minikler Futbol Müsabakası final maçını Kağızman Şehit Refik Cesur Yatılı Bölge Okulu kazandı.

Kars’ta futbol müsabakaları

Küçük Minikler Futbol Müsabakası final maçını Kağızman Şehit Refik Cesur Yatılı Bölge Okulu kazandı.

2014-2015 eğitim-öğretim yılı ilköğretim kurumları minikler kategorisinde futbol il birinciliği müsabakası final karşılaşması Kars Şehir Stadyumunda yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı ve Spor Genel Müdürlüğü arasında İmzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde düzenlenen Okul Sporları Müsabakaları final maçı Kars Fevzipaşa İlkokul ile Kars Kağızman Şehit Refik Cesur yatılı bölge okulu arasında oynandı. Kars Şehir Stadyumunda düzenlenen final maçını Kağızman Şehit Refik Cesur yatılı bölge okulu Kars Fevzipaşa İlkokulunu 4-0 mağlup ederek finalist oldu. Karşılaşmayı kazanan Kars Kağızman Şehit Refik Cesur yatılı bölge okulu futbol takımı Kars’ı Konya’da düzenlenecek olan gurup müsabakalarında temsil edecek. Kars Atatürk Stadında düzenlenen final karşılaşmasında ilk dörde giren takımlara kupa ve katılım sertifikası verildi. Gençlik Hizmetleri ve Spor il müdürü gürsel Polat tarafından Kars Kağızman Şehit Refik Cesur yatılı bölge okulu ve Fevzi paşa ilköğretim okullarına kupa ve sertifikaları takdim edildi.

Kars Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat, “Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği okul müsabakalarını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ile ortaklaşa yapılmaktadır. Bu yıl futbol minikler kategorisinde müsabakaları sonuçlandı. 8-13 yaş gurubu 20 okulumuzun katılımıyla 10 gün süren müsabakalar sonuçlandı. Müsabaka finali Kağızman ve Fevzi Paşa İlkokulu arasında sonuçlandı. Müsabaka finalini 4-0 Kağızman ilçemiz kazanarak Konya ilinde yapılacak olan gurup müsabakalarına katılmaya hak elde etti diğer branşlarda da faaliyetlerimiz devam etmektedir.” dedi.

KARS KAĞIZMAN ŞEHİT REFİK CESUR YATILI BÖLGE OKULU BİRİNCİLİK KUPALARINI ALDI

Takımını en iyi şekilde hazırladığını ifade eden Kağızman Şehit Refik Cesur Yatılı Bölge Okulu Beden Eğitim Öğretmeni Salim Karaca, “Ben öğrencilerimle guru duyuyorum. Şehit Refik Cesur yatılı bölge okulu pansiyonlu gündüzlü taşımalı yaklaşık 4 aylık emeğimizin ürünün aldık. Çocuklar gerek kendilerine gerekse aileleri derslerinden fedakarlık ettiler. Karşılığını fazlasıyla aldık. Çocuklarıma tek tek teşekkür ediyorum. Çocukların yarısı köylerde oturmakta. Bu müsabakaya hazırlandığımız dönem boyunca çocukları kendi kaldığım lojmanda kendi odamda misafir ettim ve müsabakalara ile final maçına gece-gündüz çalıştık ve sonunda emeğimizin karşılığını aldık” dedi.

Kupalarını alan minik futbolcular okullarının yolunu tuttular. kha 

Önceki ve Sonraki Haberler