Kars'ta ‘Gazel’ vakti

Kars'ta ‘Gazel’ vakti

Yurt genelinde olduğu gibi Kars'ta da havanın soğumasıyla birlikte cadde ve sokaklar yapraklarla dolmaya başladı.

Tacettin DURMUŞ / KARS MANŞET

Cadde ve sokaklarda bulunun çeşitli ağaçlardan dökülen çeşitli boyutlarda ve renklerdeki yapraklar aynı zamanda şehri bir başka görünüme büründürüyor. Kars bu görüntüler ile gazel vakti yaşıyor.

Her yıl olduğu gibi bu yılda renkli görüntüleriyle etrafa yayılan yapraklar, tarihi kent Kars’a artık kış mevsiminin gelmeye başladığını gösteriyor.

Yaşlı Karslıların da hatırlattığı gibi her 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında Kars’a kar yağması beklenirken, şu zamana kadar hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi vatandaşı memnun ederken, ısınma sorunu da kendini iyiden iyeye hissetmeye başladı.

Halk arasında ‘gazel’ olarak adlandırılan sonbahar yaprakları sarı ve kızıl renkleriyle şehre hüznü de birlikte getirirken Kars Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü görevlileri de çalışmalarını sıklaştırdı. Temizlik görevlileri rüzgarın da etkisiyle dökülen yaprakları temizleye başladı. Bazı vatandaşlar da iş yerlerinin ve ve evlerinin önünde biriken yaprakları kendi imkanları ile temizleyerek belediye çalışanlarına destek veriyor. İl merkezindeki tarihi eserlerin etrafına yayılan yapraklar kartpostallık görüntüler oluştururken, ‘kış’ denilince ilk olarak akıllara gelen Kars, kardan elbisesini giymeye hazırlanıyor. Tüm bu şartlar altında kara kışı bekleyen Karslılar ise doğal gaz faturalarının, elektrik fiyatlarının ve kömür fiyatlarının tavan yapması nedeniyle kara kara düşünüyor.

karsta-‘gazel’-vakti-(1).jpgkarsta-‘gazel’-vakti-(2).jpgkarsta-‘gazel’-vakti-(3).jpegkarsta-‘gazel’-vakti-(4).jpegkarsta-‘gazel’-vakti-(5).jpegkarsta-‘gazel’-vakti-(6).jpegkarsta-‘gazel’-vakti-(7).jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler