Kars'ta Gaziler Günü kutlandı

Kars'ta Gaziler Günü kutlandı

Kars'ta 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Kars'ta Hükümet Konağı önündeki törende, Kars Valisi Türker Öksüz, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutan Yardımcısı Topçu Albay Erhan Altın ile Kars Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Boçnak, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kars Şube Başkanı Yüksel Öztürk, şehit ve gazilere Allah'tan rahmet dileyerek, "Türk Milleti azmi, iradesi ve kudretiyle hainlere diz çöktürmüş ve hüsrana uğratmıştır. 15 Temmuz darbe girişiminde ve diğer terör örgütlerinin kanlı eylemlerinde şehit olanlara Allah'tan rahmet yaralılara şifa diliyorum." dedi.

Kars Valisi Türker Öksüz de 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda şunları söyledi: "

Üzerinde yaşadığımız vatan toprakları için en değerli varlığı olan canlarını ortaya koyan ve bu özverinin nişanını bedeninde gururla taşıyan gazilerimizin şeref günü olarak kabul ettiğimiz Gaziler Günü'nü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Bugün, kahraman gazilerimize vefa duygularımızı ifade etmek için önemli bir fırsattır. Ülkemizin her karış toprağına kanlarını akıtarak tarihimize altın sayfalar yazdıran, vatanını ve kutsal saydığı değerleri korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimiz, ülkemizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir.

Bizler, şehit ve gazilerimiz sayesinde bu topraklarda barış, kardeşlik ve huzur içinde yaşamaktayız. Vatanımızı dün olduğu gibi bugün de koruyan, bu uğurda canlarını feda eden şehitlerimize, korkusuzca mücadele ederek kanlarını akıtan gazilerimize minnettarız.

Devletimizin, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü koruma yolunda, gerektiğinde yine şehitler ve gaziler vermekten asla kaçınmayacak olan asil milletimiz, şehitlerimizin aziz hatıralarını daima yaşatırken, gazilerimizi toplumsal hayatta her zaman baş tacı edecek, layık oldukları saygı ve sevgiyi eksiksiz olarak yerine getirecek ve bu görevini yaşamı boyunca sürdürecektir. Vatanı, milleti, bayrağı ve tüm kutsal değerleri için şehitlik ve gazilik onuruna kavuşmayı mukaddes bir değer olarak gören şehitlerimiz ve gazilerimiz ile onların bizlere emaneti olan aileleri ve yakınlarına, devletimizin ve aziz milletimizin gönül kapıları ardına kadar açıktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımız için canlarını hiç düşünmeden feda etmiş şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet ve şükranla yâd ediyor, gazilik mertebesi ile şereflenmiş bütün gazilerimize de sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum."

 

gazilik,-turk-vatanseverliginin-ve-kahramanliginin-yasayan-destanidir-(1).jpggazilik,-turk-vatanseverliginin-ve-kahramanliginin-yasayan-destanidir-(2).jpggazilik,-turk-vatanseverliginin-ve-kahramanliginin-yasayan-destanidir-(3).jpggazilik,-turk-vatanseverliginin-ve-kahramanliginin-yasayan-destanidir-(7).jpggazilik,-turk-vatanseverliginin-ve-kahramanliginin-yasayan-destanidir-(6).jpggazilik,-turk-vatanseverliginin-ve-kahramanliginin-yasayan-destanidir-(5).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler