Kars'ta gaziler onuruna yemek verildi

Kars'ta gaziler onuruna yemek verildi

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Kars Valisi Türker Öksüz’ün ev sahipliliğinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından gaziler onuruna yemekli program düzenlendi.

Tacettin DURMUŞ

Evliya Camii İmamı Murat Umurbek’in Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından, sırasıyla Kars milletvekilleri Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kılıç ve Vali Türker Öksüz birer konuşma gerçekleştirdi.

Yemek sonrası ise protokol üyeleri gaziler ile sohbet ederek sorunlarını dinlediler, çözülmek üzere not aldılar.

Programda konuşan Kars Valisi Türker Öksüz, 19 Eylül Gaziler Günü’nün, cennet vatanımız için en değerli varlığı olan canlarını ortaya koyan ve bu özverinin nişanını bedeninde gururla taşıyan gazilerimizin şeref günü olduğunu söyledi.

Bu özel gün vesilesiyle gazilerle aynı sofrayı paylaşmaktan ve birlikte olmaktan büyük bir onur duyduklarını da belirten Vali Öksüz: “Güvenlik ve kolluk güçlerimiz, ülkemizin güvenliğini sağlamak adına geçmişte yedi düvele karşı verdiği mücadelenin bir benzerini günümüzde yaşıyoruz. Bugün FETÖ, PKK, PYD, KCK, YPG ve DAEŞ gibi adı her ne olursa olsun emperyalist güçlerin terör maşalarına karşı gerek yurt içinde gerekse yurt dışında başarılı bir şekilde yürütmektedir.

Yüce milletimiz, bugüne kadar bu vatan uğruna milyonlarca şehit ve gazi verdi, bundan sonra da herhangi bir tehlikede, devletimizin ve milletimizin bekası için gözünü kırpmadan şehit olmaya, gazi olmaya hazırdır. Sizler de vatanımızın bekası uğruna kahramanca savaşıp gazi oldunuz.

Vatanını ve kutsal saydığı değerleri korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimiz, ülkemizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir.

Bizler, şehit ve gazilerimiz sayesinde bu topraklarda barış, kardeşlik ve huzur içinde yaşamaktayız. Vatanımızı dün olduğu gibi bugün de koruyan, bu uğurda canlarını feda eden şehitlerimize, korkusuzca mücadele ederek kanlarını akıtan gazilerimize minnettarız.

Aziz milletimiz, şehitlerimizin hatıralarını daima yaşatırken, gazilerimizi toplumsal hayatta her zaman baş tacı edecek, layık oldukları saygı ve sevgiyi eksiksiz olarak yerine getirecek ve bu görevini yaşamı boyunca sürdürecektir. Bizler, her zaman sizlerin derdine derman olmaya, sıkıntılarınıza çözüm üretmeye, hüzün ve sevinçlerinizi paylaşmaya hazırız. Bu vesile ile başta gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum. Sizlere de mutlu, huzurlu, sağlıklı günler diliyor, saygılarımı sunuyorum.” Dedi.

Bir restaurantta düzenlenen programa Kars Valisi Türker Öksüz, Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kılıç, 14. Mkz.Piy.Tuğ. Kom Yardımcısı Topçu Albay Erhan Altın, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kars Şubesi Başkanı Yüksel Öztürk, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Aydın Acay, daire müdürleri ve gaziler katıldı.

vali-oksuz-“19-eylul-gazilerimizin-seref-gunudur”-(1).jpgvali-oksuz-“19-eylul-gazilerimizin-seref-gunudur”-(7).jpgVali Öksüz: “19 Eylül gazilerimizin şeref günüdür”vali-oksuz-“19-eylul-gazilerimizin-seref-gunudur”-(4).jpgvali-oksuz-“19-eylul-gazilerimizin-seref-gunudur”-(5).jpgvali-oksuz-“19-eylul-gazilerimizin-seref-gunudur”-(8).jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler