Kars'ta geleneksel at yarışları düzenlendi

Kars'ta geleneksel at yarışları düzenlendi

Kars'ın Kağızman ilçesinde düzenlenen ve geleneksel hale gelen at yarışları, bu yıl da ilçeye bağlı Çallı köyünde yapıldı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Kağızmanlıların kendi aralarında düzenlediği geleneksel at yarışları 4 atın katılımıyla gerçekleştirildi. 

Yoğun ilginin gösterildiği at yarışları Aras nehri yanında başladı ve  ilçeye bağlı Çallı köyünde sona erdi. Yarışlarda İsmet Aras'ın at Binicisi olan Hakan Aras  birinci gelerek ödül aldı. Ödül ise yapılan yarışlara katılanlar aralarında topladıkları paralarla tüm yarışmacılarla beraber piknik yapmak oldu.

30 yıldır Kağızman’da düzenlenen at yarışlarının resmi olduğunu dile getiren Görecek Köyü Muhtarı İsmet Aras, “Yıllardır burada at koşturuyoruz ve bizim için geleneksel oldu. Ama son yıllarda katılım az oldu ve eskisi gibi rağbet görmüyor. Biz istiyoruz ki bu ata sporumuzu devam ettirelim. Çünkü her yıl düzenlediğimiz yarışlara çevre ilçelerden gelen çok oluyor. Yetkililerin ilçenin kalkınması ve turizm açısından bu yarışlara destek vermelerini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yarışları izlemeye gelen Turan Duman ise “Kağızman’da bugün şenlik var. Yarışla birlikte dostluk ve kardeşlik var. Bu geleneksel ata sporumuz olan at yarışların devam etmesini istiyoruz ve İnşallah kazasız belasız olur.” dedi

karsta-geleneksel-at-yarislari-duzenlendi-(1).jpgkarsta-geleneksel-at-yarislari-duzenlendi-(2).jpgkarsta-geleneksel-at-yarislari-duzenlendi-(3).jpgkarsta-geleneksel-at-yarislari-duzenlendi-(4).jpgkarsta-geleneksel-at-yarislari-duzenlendi-(5).jpgkarsta-geleneksel-at-yarislari-duzenlendi-(6).jpgkarsta-geleneksel-at-yarislari-duzenlendi-(7).jpgkarsta-geleneksel-at-yarislari-duzenlendi-(8).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler