Kars'ta Genç Çiftçilere Hayvan Dağıtımları Devam Ediyor

Kars'ta Genç Çiftçilere Hayvan Dağıtımları Devam Ediyor

Kars’ta 2017 yılına ait Genç Çiftçi Projesi kapsamında hibeye hak kazananlara büyükbaş hayvan dağıtımı devam ediyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, Bakanlık tarafından Kars’a tahsis edilen 7 Milyon 140 bin TL ödenek karşılığında desteklenmesine karar verilen 238 projenin uygulamasının devam ettiğini söyledi.

Düzgün, projenin 1 Mart 2017 tarih ve 30024 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Tebliği (Tebliğ No; 2017/10) kapsamında yürütüldüğünü belirtti.

Bu kapsamda Kars merkezde 24 Genç Çiftçiye toplam 144 adet Büyükbaş hayvan dağıtımı gerçekleştirildiğini belirten Düzgün, ırkları ve cinslerine göre Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından belirlenen takvim ve sevkiyat programı çerçevesinde Genç Çiftçi Hibe Desteğine hak kazananlara hayvanlarını teslim edilmeye devam ettiklerini bildirdi.

Kars’ta proje kapsamında hibeye hak kazanan 24 çiftçiye toplamda 144 adet büyükbaş hayvan dağıtıklarını açıklayan Düzgün, ''Tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesi amacıyla Bakanlığımızca Genç Çiftçi Projelerinin desteklenmesi programı 2016 yılında uygulamaya girmiş ve bu yılda devam etmektedir. Bugün burada, Proje kapsamında hibeye hak kazanan 24 çiftçimize toplamda 144 adet büyükbaş hayvanı dağıtıyoruz. Bu genç çiftçilerimize şimdiden bereketli ve bol kazançlar diliyorum. Hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum." dedi. 

karsta-genc-ciftcilere-hayvan-dagitimlari-devam-ediyor-(1).jpgkarsta-genc-ciftcilere-hayvan-dagitimlari-devam-ediyor-(2).jpgkarsta-genc-ciftcilere-hayvan-dagitimlari-devam-ediyor-(3).jpgkarsta-genc-ciftcilere-hayvan-dagitimlari-devam-ediyor-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler