Kars'ta Genç Çiftçilere Hayvanları Dağıtılıyor

Kars'ta Genç Çiftçilere Hayvanları Dağıtılıyor

Kars’ın Kağızman ilçesinde Çiftçi Projesi’nden hibe desteği almaya hak kazanan genç çiftçilere, hayvanları dağıtılmaya başlandı. Projeden faydalanan bayan çiftçilerin yoğunluğu gözden kaçmadı.

5 Nisan 2016 tarih ve 29675 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (Tebliğ No: 2016/16) çerçevesinde Kağızman’da toplam 3250 adet proje başvurusu alındı. Genç Çiftçi Proje Değerlendirme Komisyonu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda 54 proje hibe desteği almaya hak kazandı. Proje kapsamındaki koyunların Kağızman ilçesi Şahindere Mahallesi’ndeki hayvan pazarında dağıtım yapıldı.

Hayvan dağıtımına Kağızman İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bekir Çapan, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Erdal Göksu ile teknik elemanlar katıldı. Kağızman’daki Genç Çiftçi Projesi hakkında bilgilendirmelerde bulunan Kağızman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Bekir Çapan, proje konularının Büyükbaş Damızlık Dişi Düve Alımı, Küçükbaş Hayvan Alımı, Kanatlı İşletmesi Kurulumu, Kapama Meyve Bahçesi Tesisi, Mantarcılık, Arıcılık, Bağcılık ,ve Meyve Bahçelerinin kurulumundan oluştuğunu ifade etti.

Çapan, “Yatırımcılar hibe sözleşmesinde belirtilen proje uygulama süresi içerisinde satın alımlarını gerçekleştireceklerdir. Bu proje için ilçemize tahsis edilen proje bütçesi 1620.000 TL’dir. Yatırımcı bazında proje bütçesinin 30 bin TL’ye kadar olan miktarının tamamı hibe şeklinde karşılanacaktır. Proje kapsamında Küçükbaş Hayvan Alımı konusunda Akkaraman koyunu için hibe desteğine hak kazanan 8 genç çiftçinin her birine 40’ar adet olmak üzere toplam 320 adet morkaraman cinsi koyun, Bakanlığımız TİGEM (Tarımsal İşletmeler Genel Müdürlüğü) tarafından temin edildi ve dağıtılmaktadır. Bu proje ile hayvan sahibi olan girişimcilerimizin üretimlerinin her aşaması kontrol altında olacaktır. İl ve İlçe müdürlükleri olarak üreticilerimiz her zaman yanlarında olacağımızı bilmelerini ve bu projenin Türkiye ve Kağızman hayvancılığına hayırlar getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

Kağızman’daki Genç Çiftçi Projesi kapsamında, ağırlığın genellikle bayan çiftçilerden oluşması dikkatlerden kaçmadı. Proje kapsamındaki hak sahiplerine hayvanları kura yolu ile teslim edildi.

karsta-genc-ciftcilere-hayvanlari-dagitiliyor-(1).jpgkarsta-genc-ciftcilere-hayvanlari-dagitiliyor-(2).jpgkarsta-genc-ciftcilere-hayvanlari-dagitiliyor-(3).jpg

kha

Önceki ve Sonraki Haberler