Kars'ta Girişimci Kadınlara Sertifika Töreni!

Kars'ta Girişimci Kadınlara Sertifika Töreni!

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini başarıyla tamamlayan kadın girişimci adaylar, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Kars'ta Girişimci Kadınlara Sertifika Töreni!


Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini başarıyla tamamlayan kadın girişimci adaylar, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. 


KOSGEB Kars Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile Kars Belediyesi işbirliğinde sürdürülen kadın girişimci adaylarına yönelik 02-11 Ocak 2014 tarihleri arasında düzenlenen ve 70 saat süren Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini başarıyla tamamlayan kadın girişimci adaylarına, sertifikaları düzenlenen törenle verildi.


Kars Belediyesi yeni hizmet binası toplantı salonunda düzenlenen törende, kadın girişimciler, sertifikalarını Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, KOSGEG Müdürü Mustafa Işık ve Belediye Meclis üyesi Fatma Sinar’ın elinden elinden aldı. Girişimci kadınlara 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle karanfilde takdim edildi.


Sertifika töreninde açıklama yapan KOSGEB Kars Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Işık, girişimcilik sertifikası alan kadın girişimci adaylarının, KOSGEB tarafından destek kapsamına alınan sektörlerde işlerini kurarak kendi işlerinin patronu olacaklarını söyledi.


KOSGEB’in yeni girişimci destek projesine başvuruda bulunacak olan kadınlara, 30,000 TL geri ödemesiz destek ve 70,000 TL de geri ödemeli sabit yatırım desteği kullanabileceklerini de belirten Işık, “Kendi işini kurmak isteyen girişimci adayı, öncelikle işletmesini kuracak. Daha sonrada KOSGEB Veri Tabanına kayıt olacaktır. KOSGEB Veri Tabanına kayıt işlemi tamamlanınca girişimci adayı seçtiği iş fikriyle ilgili iş planını hazırlamaya başlayacaktır. İş planı hazırlama sürecinde KOSGEB Kars Hizmet Merkezi Müdürlüğü olarak kendilerine iş planını hazırlamaya yönelik teknik destek verecektir. İş planını hazırlayarak KOSGEB Kars Hizmet Merkezi Müdürlüğüne sunan Kadın Girişimci adayının Yeni Girişimci Desteği süreci başlayacaktır” dedi.


“BOZKUŞ, DESTEKLERDEN FAYDALANIN!”


Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş da, kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü de kutlayarak kursu başarıyla tamamlayan kadınlara kuracakları işlerinde başarılar diledi.


Kadın girişimcilerin, KOSGEB’in kredi olanaklarından faydalanmaları önerisinde de bulunan Başkan Nevzat Bozkuş, “Sadece belgeyi almakla kalmamalısınız. Verilen desteklerden faydalanın. Kendi işlerinizi kurmak için çaba harcayın. 30,000 TL. geri ödemesiz destek ve 70,000 TL. de geri ödemeli sabit yatırım desteği önemli bir miktardır. Ayrıca geri ödemesi de uygundur. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle hepinizin bu önemli gününü kutluyorum” diye konuştu.


Yapılan konuşmaların ardından kursu tamamlayan girişimci kadınlar sertifikalarını aldı.

3.20140308114851..gif4.20140308114900..gif5.20140308114908..gif6.20140308114918..gif

Önceki ve Sonraki Haberler