Kars’ta gözcülüğünü görme engelli taklidi yapan hırsızlık çetesi çökertildi

Kars’ta gözcülüğünü görme engelli taklidi yapan hırsızlık çetesi çökertildi

Kars İl Emniyet Müdürlüğü, gözcülüğünü görme engelli taklidi yapan hırsızlık çetesini eş zamanlı operasyonla çökertti. Operasyonda 17 kişi gözaltına alındı.

Kars Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, kent genelinde 25.04 – 19.07.2019 tarihleri arasında 22 ayrı ev iş yeri ve oto hırsızlığı yapan çetenin yakalanması için çalışma başlattı.

Hırsızlık çetesinin gözcülüğünü görme engelli taklidi yapan E.O'nun olduğunu tespit eden polis ekipleri şahısları takibe aldı. Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda 198 bin lira değerinde malzeme çalan ve aralarında görme engelli taklidi yapan E.O'nun ve 2 kadının da bulunduğu Kars'ta 8, İstanbul'da 9 olmak üzere toplam 17 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 17 kişi sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Ayrıca şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda muhtelif ziynet eşyası, beyaz eşya, elektronik eşya, sanayi tipi aletler, oto aksesuarları ve yedek parçaları, cep telefonu ve ev aletleri gibi çok sayıda hırsızlık olaylarına ait çalıntı eşyalar ele geçirilirken olayla ilgili adli tahkikat devam ediyor.

Konuyla ilgili olarak Kars İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, “Halkımızın güven ve huzur ortamına yönelik olarak, suç ve suçluyla mücadelemiz demokratik hukuk kurallarından taviz vermeksizin büyük bir hassasiyetle devam edecektir.” denildi.

hirsizliktan-17-kisi-gozaltina-alindi-(1).jpghirsizliktan-17-kisi-gozaltina-alindi-(3).jpghirsizliktan-17-kisi-gozaltina-alindi-(2).jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler