Kars'ta Halk Oyunları İl Birinciliği

Kars'ta Halk Oyunları İl Birinciliği

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün; federasyon faaliyetlerine katılmak için kulüpler arası düzenlediği Halk Oyunları İl Birinciliği yarışmaları renkli görüntülere sahne oldu.

İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen etkinliğe, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanlı’nın eşi Sevinç Süleymanlı, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) İl Temsilcisi Hüseyin Kankılıç. kulüp başkanları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Geleneksel Düzenlemeli Dal ve Geleneksel Düzenlemesiz Dal olmak üzere iki kategoride yapılan yarışmalar; saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 7’den 70’e katılımın olduğu etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu. Çocuklar müzik eşliğinde oyun oynayarak dikkatleri üzerlerine çekerken saatlerce boyunca salondan ayrılmadılar. Yöresel oyunların hareketli müzikleri eşliğinde aynı zamanda da eğlenme imkanı bulan çocuklar renkli anlar yaşadılar. Kimi ağabey veya ablasını sahnede görmek için çaba harcadı kimileri de cep telefonlarıyla yarışmayı kayıt altına aldı.

Halk Oyunları Yarışması’na Halk Oyunları ekiplerinin sergiledikleri birbirinden güzel performans, katılımcılara doyumsuz bir seyir zevki yaşattı. Özellikle miniklerin performansı büyük beğeni toplarken, rengarenk elbiseleri ve sevimli tavırlarıyla tüm dikkatleri üzerlerine çektiler.

Geleneksel Düzenlemeli Dal Halk Oyunları Yarışması Minikler kategorisinde il birinciliğini 88.33 puanla Kars Belediyesi Spor Kulübü elde etti. Yıldızlar Kategorisinde 84.50 puanla il birinciliğini Özel Çelik Başarı Koleji Engelsiz Yaşam Merkezi Spor Kulübü alırken, Gençler kategorisinde ise birinciliğe 89.83 puanla Gençlik Spor Müdürlüğü Spor Kulübü ulaştı.

Geleneksel Düzenlemesiz Dal Halk Oyunları Yarışması ise Yıldızlar kategorisinde 82.33 puanla Yücelen Spor Kulübü, Gençler kategorisinde 87.66 puanla Gençlik Merkezi Spor Kulübü, Büyükler kategorisinde yine Yücelen Spor Kulübü’nün 88.66 puanla il birinciliğiyle sonuçlandı.

Dereceye girenlere ise ödülleri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanlı’nın eşi Sevinç Süleymanlı ve okul müdürleri tarafından verildi. Kupalarını alan öğrenciler yarışmalara iyi hazırlandıklarını belirterek Kars’ı başka illerde temsil edecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdiler.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat, 2 kategoride 9 kulübün hünerlerini sergilediği yarışmaların 6 birincisi önümüzdeki süreçte bölge ve Türkiye finallerinde Kars’ı temsil edeceklerini söyledi.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler