Kars'ta hastalar hastaneleri tahrip ediyor

Kars'ta hastalar hastaneleri tahrip ediyor

Kars Harakani Devlet Hastanesi ve Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine muayene olmak ve tedavi görmek için gelen bazı hastalar, her iki hastaneye zarar vermek için adeta birbirleri ile yarışıyor hale geldi.

Tacettin DURMUŞ

Özellikle Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin poliklinikler önünde ve koridorlarında bulunan koltuklar ve sandalyeler kedini bilmez bazı hasta ve hasta yakınları tarafından tahrip ediliyor.

Tüm Kars halkına hizmet vermek için bulunan koltuk ve sandalyelerin derileri ve kaplamaları keyfi olarak soyularak kullanılamaz hale getiriliyor. Bu tahribatlardan en fazla poliklinikler önünde bulunan koltuklar nasibini alırken, yoğun bakım ve anjiyo ünitesi salonlarında bulunan koltuklar ise hunharca kullanılıyor.

Öte yandan çeşitli servislerde yatarak tedavi gören bazı hasta ve refakatçileri de aynı tahribatı kaldıkları odalarda uyguluyor. Ayrıca hastane çalışanları ve hastane yönetimi ise hastaların yattıkları odalarda ki eşyaları kullanırken kullanılamaz hale getirdiklerinden sık sık yakınıyor.

Acil servis ile birlikte polikliniklere muayene olmak için gelen bazı hastalar da hijyen kurallarına uymadığı gibi köyde ahırından çıkan bazı hastalar, aynı kıyafetlerle Kars Harakani Devlet Hastanesi ve Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine gelerek şifa arıyor. Şifa aranırken hastalık yayılan hastanelerde bir an önce hastane kültürünün tam olarak yerleşmesi önemini korurken, başı ağrıyanlar bile aile hekimlerine gitmeyerek hastanelere gelerek haddinden fazla yoğunluk oluşturuyor. Sadece ilaç yazdırmak için aile hekimlerine giden hastalar, doktor yetersizliği nedeniyle bazı zamanlarda da muayene olmadan evlerine dönüyor. Tüm bu ve diğer nedenlerle Kars halkının bir an önce hastane kültürünü özümsemesi gerekiyor….

hastalar-hastaneleri-tahrip-ediyor-(1).jpghastalar-hastaneleri-tahrip-ediyor-(3).jpghastalar-hastaneleri-tahrip-ediyor-(7).jpghastalar-hastaneleri-tahrip-ediyor-(4).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler