“Kars’ta Hava Kirliliği” başlıklı haberimize cevap geldi

“Kars’ta Hava Kirliliği” başlıklı haberimize cevap geldi

Kars Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden Kars Manşet'te yayınlanan “Kars’ta Hava Kirliliği” başlıklı haberimize cevap geldi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Yapılan açıklamada, “İlimizde kalorifer kazanları saat 16:00 – 17:00 saatleri arası yoğun bir şekilde yakıldığından özellikle saat 17:00 – 20:00 saatleri arasında hava kirliliği değerleri, günün diğer saatlerine göre ilimizin topografik yapısı ile enverziyon durumuna bağlı olarak geçici mahiyette artış gösterebilmektedir.” denildi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü olarak gerekli denetimlerin yapıldığının belirtildiği açıklama şöyle: “İlimiz genelinde kullanılacak yakıtların teknik özellikleri her yıl olduğu gibi bu yıl da il mahalli çevre kurulunca alınan karar ile belirlenmiş olup; ilimizdeki kömür satış noktaları ve kazan dairelerinde periyodik denetimler yapılmaktadır. Yapılan denetimlerde; satış izin belgesi olmayan, torbasız ve torba üzerindeki bilgiler ile satış izin belgesi uyumsuz olan kömürlerin satışının ve kullanımı engellenmekte ayrıca katı yakıt kullanan bina yönetimleri de ateşçi belgesine haiz personel çalıştırmaları gerektiği yönünde de uyarılmaktadır.

İlimizde; hava kalitesi ölçümü olarak biri ısınmadan kaynaklı hava kalitesi ölçüm istasyonu, diğeri de trafikten kaynaklı hava kalitesi ölçüm istasyonu olmak üzere iki adet ölçüm istasyonu bulunmaktadır. http://www.havaizleme.gov.tr web adresinde anlık verilerin paylaşıldığı hava ölçüm istasyonlarımızda bu sezon yapılan izlemelerde ilimizde hava kalitesi indeksinde kötü ya da sağlıksız bir değer oluşmamıştır.”

Önceki ve Sonraki Haberler