Kars’ta “her çocuk özeldir”

Kars’ta “her çocuk özeldir”

Kars’ta “her çocuk özeldir” projesi kapsamında Özgül Öğrenme Güçlüğü ve Nöropsikolojik Test eğitimleri yapıldı

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından desteklen ve Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu himayesinde Dede Korkut Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat DAŞTAN’ın desteğiyle Dr. Serkan Coştu ve Doç. Dr. Şükrü İlgün tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında 2-7 Kasım 2020 tarihleri arasında Özgül Öğrenme Güçlüğü (ÖÖG) ve Nöropsikolojik Test Eğitimi Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatrisinde görevli Uzm. Psk. Sevil Turgut Turan tarafından gerçekleştirildi.

Proje eğitimi kapsamında Kars MEM bünyesindeki Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) ve okullarda görev alan rehberlik, özel eğitim ve okul öncesi öğretmenleri ile İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki psikolog ve çocuk gelişimi uzmanları Özgül Öğrenme Güçlüğü (ÖÖG) ve Nöropsikolojik testlerin eğitimlerini aldılar.

Uygulamalı şekilde gerçekleştirilen test eğitimleri sayesinde ilimizde ÖÖG tanılanması konusunda bilgi ve deneyim sahibi olan 14 kişinin Kars’ta bulunan riskli öğrencilerin tanılanması amacıyla bu testleri uygulamaları planlanmaktadır. İlerleyen yıllarda Kars ili geneline yayılarak ÖÖG’li öğrencilerin tanılanması konusunda çalışmaların devam ettirilmesi hedeflenmektedir. Bu şekilde Kars genelindeki eğitim başarısının önündeki engellerden biri ortadan kaldırılmış olacaktır.

kars’ta-“her-cocuk-ozeldir”-(1).jpgkars’ta-“her-cocuk-ozeldir”-(1)_renamed_17353.jpgkars’ta-“her-cocuk-ozeldir”-(2).jpgkars’ta-“her-cocuk-ozeldir”-(4).jpgkars’ta-“her-cocuk-ozeldir”-(12).jpgkars’ta-“her-cocuk-ozeldir”-(3).jpgkars’ta-“her-cocuk-ozeldir”-(5).jpgkars’ta-“her-cocuk-ozeldir”-(6).jpgkars’ta-“her-cocuk-ozeldir”-(7).jpgkars’ta-“her-cocuk-ozeldir”-(8).jpgkars’ta-“her-cocuk-ozeldir”-(9).jpgkars’ta-“her-cocuk-ozeldir”-(10).jpgkars’ta-“her-cocuk-ozeldir”-(11).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler