Kars’ta hibe sözleşmesi imzalandı

Kars’ta hibe sözleşmesi imzalandı

Kars İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Düzgün ile Akyaka’ya bağlı Esenyayla Köyü çiftçilerinden Yaver Ülker arasında hibe sözleşmesi imzalandı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanmakta olan Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi devam ediyor. Destekleme kapsamında Karslı çiftçi Yaver Ülker, “Tamburlu Sulama Sistemleri” projesi ile müracaat etti. Müracaatı olumlu karşılanan Ülker’e 42 bin 282 lira 57 kuruş hibe tahsis edildi. Ülker ile Kars İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Düzgün arasında Hibe Sözleşmesi imzalandı.

İl Müdürü Hüseyin Düzgün konuyla ilgili bir açıklama yaparak, “Sulama çiftçilerimizin sigortasıdır. Nasıl diğer felaketlere karşı tarım sigortası yaptırıyorsak, diğer bir sigorta aracı da bana göre tarımsal sulamadır. Çünkü hava koşullarına bağlı kaldığımızda zaman zaman aşırı yağış, zaman zaman kuraklık oluyor, bunlar bizim elimizde değil. Cenabı Allah ne veriyorsa bizler ona razı gelmeliyiz. Ama yerdeki su kaynaklarını değerlendirmek bizlerin elinde. Bu da barajlarla, göletlerle ve yer altındaki sulardan istifade ederek oralardaki suyu tarım arazilerimize ihtiyacı kadar suyu vererek böylece bu riski ortadan kaldırmış oluyoruz. Bu bakımdan yaptığımız projeler, burada en başta belki de köyden kente olan göçün en başta sebebi olan 'ben ekiyorum ama bu ekimin sonu ne olacak' sorusunun ortadan kalkmasını sağlamış olacağız. Yani riski azaltmış olacağız. Aynı zamanda sulamanın diğer bir faydası da üretimin, verimin artmasıdır. Bizlerde bundan sonra böyle projelerle birlikte tarımsal üretimin artmasını bekliyor, çiftçimize projesinin hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

kars’ta-hibe-sozlesmesi-imzalandi-(1).jpgkars’ta-hibe-sozlesmesi-imzalandi-(2).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler